Ingrediente:
250 g paste, 2 dovlecei, 4 gălbenuşuri de ou, 50 g parmezan ras, 100 ml smântână pentru gătit, 50 ml ulei de măsline, o lingură sare grunjoasă, piper, două rămurele de cimbru
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet, iar dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi în felii subţiri. Se prepară sosul carbonara prin amestecarea gălbenuşurilor cu smântâna, apoi se adaugă jumătate din parmezan, sare, piper şi se omogenizează. Se rumeneşte dovlecelul în tigaia încinsă şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Când este aproape gata se pune un polonic din zeama în care au fiert pastele şi se mai lasă un minut, după care se pun pastele, se opreşte focul şi se adaugă sosul carbonara. Se amestecă bine şi se servesc cu un vin alături.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Fasole verde cu carne tocată în stil chinezesc
Ceafă de mistreț la cuptor cu legume