Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Peşte la cuptor cu sos

REŢETA ZILEI: Peşte la cuptor cu sos

Ingrediente:

1 kg de peşte (proaspăt sau congelat), 80 ml oţet, 50 ml ulei, 200 ml apă, 150 ml suc de roşii (mai gros), 5 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe (opţional), o linguriţă piper boabe, 2-3 foi de dafin, o crenguţă de cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru peşte

Mod de preparare:

Peştele spălat şi curat, se taie în bucăţi de 3-4 cm. Se condimentează şi se lasă 10-15 minute deoparte. Se aşază peştele într-o tavă, se adaugă usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul şi rozmarin. Se pune şi uleiul, oţetul, apa, se potriveşte de sare şi piper şi se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru două ore la foc mic. Se ia apoi folia de aliminiu de tavă şi se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă încă 20-30 minute la cuptor până când peştele se rumeneşte puţin. Astfel pregătit peştele, se poate păstra în frigider în borcane cu filet mai mult timp.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană

 

REŢETA ZILEI: Piept de pui umplut

 

REŢETA ZILEI: Chifteluţe de pui umplute cu gouda şi ciuperci

 

REŢETA ZILEI: File de macrou la cuptor, cu fasole galbenă şi pesto de roşii de caju

 

Subiecte în articol: retete simple retete usoare retete peste
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri