x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană

REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană

07 Mar 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană

Ingrediente:

1 kg cartofi, 3 morcovi, 700 g ciuperci, 3 cepe roşii, o lingură de făină, 2 linguri de pesmet, 3 căţei de usturoi, suc de roşii, ulei, sare, 2 legături mărar, o legătură pătrunjel, 2 legături ceapă verde

Mod de preparare:

Se spală şi se pun la fiert în apă cu sare cartofii întregi, cu coajă. Se pun la fiert morcovii curăţaţi, se spală şi se toacă mare ciupercile, iar ceapa roşie şi verde, se toacă mărunt. Se căleşte ceapa, iar când se rumeneşte se adaugă ciupercile şi usturoiul tocat. Se condimentează cu sare, piper, se pune suc de roşii şi făina amestecată cu pesmet. Se lasă câteva minute pe foc. La final se pune verdeaţa. Cartofii se taie în felii groase, iar morcovii rondele. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se tapetează cu pesmet, se pune un strat de cartofi, unul de morcovi şi se întinde uniform amestecul de ciuperci. Se procedează la fel, iar la final se pune ceapă verde tocată. Se dă la cuptor 20-30 de minute.

 

Încearcă şi:

REŢETA DE POST: Fasole galbenă cu leurdă

 

REŢETA ZILEI: Negresă de post

 

REŢETA ZILEI: Tarator (supă bulgărească)

 

REŢETA ZILEI: Pâine umplută cu mozarella și usturoi

 

REŢETA ZILEI: Nachos cu sos salsa

×