Jurnalul.ro Ştiri Observator România cere extrădarea unui român din Costa Rica

România cere extrădarea unui român din Costa Rica

Autoritățile din Costa Rica au arestat un român căutat după ce a fost condamnat pentru infracțiunea de omor iar țara noastră a solicitat extrădarea acestuia, au declarat surse judiciare. 

Surse judiciare au declarat că bărbatul a fost localizat în Costa Rica în luna ianuarie a acestui an, autoritățile din România fiind informate vineri că acesta a fost arestat.

În 1996, pe când avea doar 19 ani, Doru Cristian Piluț a lovit un vecin din Turda, împreună cu tatăl său, Iacob. Bărbatul a fost bătut cu pumnii și picioarele, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba despre omor cu premeditare. Agresorii s-au oprit numai după ce s-au asigurat că victima murise.

El a fost dat în urmărire națională în octombrie 2002, apoi în urmărire internațională în aprilie 2003 și, în ianuarie 2018, a fost localizat în Costa Rica. Autoritățile române au transmis informări către instanțe și Ministerul Justiției, pentru întocmirea documentelor necesare extrădării, iar, vineri, au fost informate că bărbatul a fost arestat.

Sursa: reporterntv.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri