Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România, codașă în UE cu privire la accesul la internet al populației

România, codașă în UE cu privire la accesul la internet al populației

Circa 3,3% din populația UE nu își permitea o conexiune la internet în 2020, România fiind pe ultimul loc, aproximativ 19,8% dintre locuitori nepermițându-și accesul la informațiile online, arată Eurostat.

La polul opus, cu cele mai puține persoane care nu beneficiază de internet, sunt Țările de Jos 0,5%, Suedia și Luxemburg 0,5%, Finlanda 0,6%, Cipru și Danemarca 0,7% și Austria 0,9. 

Aproximativ 9,7% dintre cetățenii UE care se află în risc de sărăcie nu își permit accesul la internet. Românii sunt cei mai afectați, 40,9% dintre cei afați în această situație neputând accesa datele online, în timp ce doar 1,1% din suedezi și 1,3% dintre locuitorii Luxemburgului și ai Țărilor de Jos. 

Totodată, 8,6% dintre locuitorii din Comunitatea Europeană și 21,7% dintre cei afați în risc de  sărăcie nu își permit, o dată la două zile, o masă cu carne, pește sau echivalentul vegetarian al acetora. 

Românii sunt printre cei mai afectați, cu 14,7% dintre locuitori în această situație, alături de 14,7% dintre bulgari.

Statele unde oamenii nu-și permit o astfel de alimentație sunt Bulgaria 54,6%, Grecia 45,6%, Slovacia 36% şi România 34,7%.

Starea de viață materială și socială precară are la bază doi indicatori importanți, precum accesul la internet și o masă, la două zile, care să conțină carne.
 

Subiecte în articol: internet masa carne
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri