Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de castraveţi cu peşte

Salată de castraveţi cu peşte

● Ingrediente: 4 castraveţi, peşte afumat, 4 smochine, 50 g miez de nucă, 50 g mig­dale, 20 g stafide, ardei iute, ghimbir, 70 g zahăr, 125 ml oţet de vin, ustu­roi, 3 ardei iuţi, sos de peşte, 300 ml apă, 100 g măsline, o lămâie, sare, piper, mărar, miere

● Mod de preparare:
1
Într-o oală se pune zahărul tos, o linguriţă cu sare, oţetul şi apa.

2 Se fierb circa cinci minute, se adaugă patru căţei de usturoi şi ardeiul iute tocat, o lingură cu ghimbir şi se fierb 10-15 minute.

3 Se lasă să se răcească puţin, se adaugă o lingură cu sos de peşte, se pasează cu un blender şi se lasă să se răcească.

4 Castraveţii se spală şi se taie fâşii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume. Se presară cu sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare zece minute.

5 Se pun apoi într-un bol, se ada­ugă smochinele tăiate felii sub­ţiri, migdalele şi miezul de nu­că tocat, stafidele şi mărar tocat.

6 Se adaugă măslinele, se ames­tecă şi se pun în farfurii. Se aşază deasupra peştele afumat tăiat bucăţi, se stropeşte totul cu sosul iute, se presară cu mărar tocat şi coajă rasă de lămâie.

● Sfat: Pentru ca sosul să aibă un gust mai aromat, zahărul se poate înlocui cu miere.
● Băutura: Pinot Gris

Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri