Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de fructe în 5 combinații delicioase

Salată de fructe în 5 combinații delicioase

de Andreea Tiron    |   

Ne-am obișnuit să combinăm citrice mai degrabă în salate de fructe, eventual cu kiwi și ceva banane, dar salatele de fructe nu sunt doar pentru a completa lipsa de vitamine din iarnă, ci și pentru sezonul plin de fructe.

Cumvaplace.ro ne propune să ne plimbăm un pic și prin rețetarele altor regiuni.

Cele mai bune salate de fructe sunt cele preparate acasă, cu fructe alese de noi și din surse cât mai sănătoase posibil. Sigur, puteți cumpăra o salată de fructe pre-preparată de la supermarket, dar ar fi bine să faceți doar dacă vă grăbiți foarte tare și vreți să o includeți în prânzul luat la birou. 

Frumusețea salatelor de fructe este că pot fi personalizate!

Salată de fructe clasică

Este cea mai simplă combinație: căpșuni, afine și banane. Combinația de culori va fi delicioasă, la fel ca și gustul! Dacă vreți să evitați bananele, din diverse motive, adăugați mango feliat. O să aveți portocaliu, roșu și mov în bol. Este cel mai potrivit mod de a combina fructele: după culoare.  Noi am făcut-o așa.

Salată de fructe cu sâmburi

Adică cireșe, piersici, caise, prune, mango și struguri. Le puteți combina pe toate sau doar câte 3, la alegere: cireșe, caise și mango. După cum vedeți, le-am grupat pe sezon mai degrabă. Caisele se coc înaintea piersicilor și sunt mai apropiate de cireșe. Iar mango găsiți la supermarket și e potrivit pentru un plus de dulceață. Și gândiți-vă la culori: caise deschise la culoare, apoi portocaliul puternic din mango și roșul strălucitor al cireșelor. După ce le-ați tăiat cubulețe iar cireșele în 2, deasupra puteți adăuga frișcă. Sau înghețată. Puteți adăuga câteva frunze de mentă zdrobite. 

La fel și combinația de piersici, struguri și prune. Piersicile sunt cele mai dulci, prunele au o altă consistență și pot fi foarte dulci sau ușor mai acrișoare, iar strugurii albi sau roșii, în funcție de ce prune ați ales, pentru a avea și o combinație de culori frumoasă: piersici portocalii, prune albăstrui (sau albe) și struguri albi. Sau roșii dacă optați pentru prune albe. Combinația este mai potrivită cu frișcă decât cu înghețată! Dacă vi se par prea acre, puteți adăuga un strop de miere.

Frugtsalat

este o salată daneză de fructe puțin dulce și combină nu doar câteva fructe, ci și un strop de ciocolată! Așadar avem căpșuni tăiate, banane feliate, cuburi de kiwi și ciocolată neagră ruptă din mână sau zdrobită cu latul cuțitului sau cu un sucitor. De obicei se servește cu frișcă sau cu cremă de vanilie.

Ensalada fruta

este o versiune mexicană a clasicei salate de fructe. La combinația de căpșuni, mango, ananas și banane, ei au adăugat însă zeamă de lămâie, opțional tequila și pudră de chili. Combinația cu fructele dulci-acrișoare o face delicioasă.

Și dacă fructele noastre v-au deschis apetitul în aceste combinații, dacă le adăugați un strop de brânză de diferite soiuri, pot deveni din desert, o cină perfectă!

  • Salată de pepene roșu cu telemea
  • Piersici cu burrata și busuioc (caprese cu burrata)
  • Pere cu brânză albastră, nuci și semințe

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri