Jurnalul.ro Ştiri Externe Satul latră, ursul trece: Rusia și Turcia continuă cooperarea militară, în pofida sancțiunilor SUA

Satul latră, ursul trece: Rusia și Turcia continuă cooperarea militară, în pofida sancțiunilor SUA

Moscova şi Ankara îşi vor continua cooperarea militară, în pofida sancţiunilor americane ce vizează Turcia, membră a NATO, țară care a achiziţionat un sistem de apărare antirachetă rusesc, a afirmat marţi şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care l-a primit pe omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, în capitala rusă, scrie Reuters.

„Am confirmat împreună cu Turcia obiectivul nostru comun de a dezvolta cooperarea noastră tehnică militară”, a spus Lavrov, în timpul conferinţei de presă susţinute alături de Cavusoglu.

Lavrov a precizat că preşedintele Vladimir Putin apreciază determinarea Turciei de „a continua cooperarea în acest domeniu, în pofida presiunii ilegitime a Washingtonului”.

SUA au anunţat la mijlocul lui decembrie introducerea de sancţiuni împotriva Turciei pentru achiziţionarea de către Ankara a sistemului de apărare antiaeriană rus S-400.

Washingtonul interzice acum atribuirea oricărui nou permis pentru export de arme agenţiei guvernamentale turce, care răspunde de achiziţia de arme şi interzice, de asemenea, intrarea pe teritoriul american a membrilor conducerii acestei entităţi.

Apropierea ruso-turcă din ultimii ani nu este văzută cu ochi buni de Occident, îngrijorat de faptul că un membru al NATO se înarmează de la un rival geopolitic de prim plan.

Subiecte în articol: cooperare turcia-rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri