Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful NATO: Ucrainenii pot respinge cu succes forțele rusești

Șeful NATO: Ucrainenii pot respinge cu succes forțele rusești

Recucerirea unui oraş de pe teritoriul pe care preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a declarat anexat la Rusia demonstrează că ucrainenii înregistreze succese şi că ei pot respinge forţele rusești, a declarat, duminică, secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, informează Reuters.

„Am văzut că ucrainenii au putut să recucerească un alt oraş, Liman, iar aceasta demonstrează că ei înregistrează progrese şi pot respinge forţele rusești, datorită curajului, datorită abilităţilor lor, dar şi, desigur, datorită armelor avansate pe care SUA şi alţi aliaţi le furnizează” Kievului, a subliniat Stoltenberg într-un interviu pentru emisiunea „Meet the Press” a televiziunii americane NBC.

Potrivit secretarului general al NATO, cel mai bun mod de a contracara anexarea proclamată de Rusia a unor părţi din Ucraina este continuarea acordării de sprijin guvernului de la Kiev.

Întrebat despre cererea Ucrainei de a i se acorda în mod accelerat statutul de membru al NATO, Stoltenberg a spus că „orice decizie privind statutul de membru trebuie luată prin consens”.
 

 

Subiecte în articol: Jens Stoltenberg
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri