Jurnalul.ro Ştiri Locale Serverul Spitalului Județean Bacău, ținta unui atac cibernetic. Hackerii cer răscumpărare pentru decriptarea informațiilor

Serverul Spitalului Județean Bacău, ținta unui atac cibernetic. Hackerii cer răscumpărare pentru decriptarea informațiilor

Serverul Spitalului Județean Bacău a fost ținta unui atac cibernetic, vinerea trecută, pe 5 mai, când persoane rămase necunoscute au reușit să cripteze informațiile aflate în memoria acestuia. Conform declarațiilor managerului SJU, Adrian Popa, au fost pierdute toate informațiile încarcate în ziua de 5 mai.

„Am sesizat că nu este ceva în regulă cu serverul și am crezut, inițial, că este vorba despre o defecțiune. Pe urmă, specialiștii ne-au spus că este vorba despre un atac, datele de pe server au fost criptate și ni se cere o răscumpărare pentru a ne debloca informația”, a declarat managerul SJU Bacău pentru Deșteptarea.ro.

Atacul a fost limitat doar la server, stațiile de lucru nefiind afectate.

Pentru a recupera informațiile, operatorii de date au fost chemați de acasă pentru a reintroduce informațiile pe baza registrelor. Este vorba despre date ale pacienților, analize, medicamente.

Citește tot articolul pe Deșteptarea.ro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri