Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum a scăpat un fermier de coropișnițele din grădină. Soluția 100% naturală: "Amestecul se pune la fiecare plantă"

Cum a scăpat un fermier de coropișnițele din grădină. Soluția 100% naturală: "Amestecul se pune la fiecare plantă"

de Redacția Jurnalul    |   

Un fermier a dezvăluit cum a reușit să scape de coropișnițele din grădină printr-o metodă naturistă.

Grădinarii se confruntă adesea cu diverse provocări, printre care se numără și prezența dăunătorilor, care pot afecta semnificativ sănătatea și productivitatea plantelor, iar printre cei

mai comuni dăunători sunt şi coropișnițele.

Fiecare dintre acești dăunători are un mod specific de a ataca și de a se hrăni cu plantele din grădină, iar identificarea și gestionarea lor sunt esențiale pentru menținerea unui ecosistem de grădină sănătos și productiv.

Dacă nu se iau măsuri la timp și cu eficiență maximă, insectele pot aduce daune însemnate, distrugând pană la 60 % din răsadurile puse.

Combaterea coropișnițelor se poate face şi cu ingrediente banale, astfel încât plantele să nu fie afectate. 

Astfel că un fermier a dezvăluit o metodă naturistă pentru a le combate. 

“Pentru a combate în mod natural coropișnița, eu folosesc mălai. Pun într-un bol o jumătate de kg de mălai. Pe lângă el adaug 8 linguri de zahăr, 2 linguri de borax (un mineral natural ce rămâne pe fundul lacurilor secate pe care-l găsiți în farmaciile veterinare) și 400 de ml de apă. Mălaiul se amestecă cu boraxul, având un efect foarte devastator împotriva acestui dăunător. Amestecul se pune la fiecare plantă”, a precizat fermierul pe grupul de Facebook Grădinărim împreună., transmite Antena3 CNN.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri