În primul rând trebuie să știi că se adaugă sare în brânză pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dar ajută și la o aromă mai bogată, potrivit Eating Well.
Desigur, persoanele cu afecțiuni renale sau hipertensiune arterială este bine să-și diminueze cantitatea de sare pe care o consumă.
Iată astfel sortimentele de brânză care au mai puțină sare:
Brânză cottage fără sare
Brânza cottage conține concentrații ridicate de sodiu, așa că cel mai bine este să verifici eticheta.
Brânză de capră
Brânza de capră este moale, cu aromă neutră. Întrucât laptele de capră are în compoziție mai puțină lactoză decât cel de vacă, poate fi o alternativă pentru cei care au o intoleranță ușoară la lactoză, conform How Stuff Works.
Mozzarella
Mozzarellla proaspătă poate fi o variantă bună atunci când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În același timp, sortimentele de mozzarella mai procesate, care sunt tăiate sau mărunțite, au un conținut mai ridicat de sodiu pentru a împiedica deteriorarea. Însă mozzarella mai moale care se păstrează în lichid este un tip de brânză cu un conținut redus de sodiu.
Brânză ricotta
Brânza ricotta are un conținut scăzut de sare și poate fi adăugată în gustări sau mâncăruri. Reprezintă o sursă bună de proteine și poate îmbunătăți echilibrul glucozei pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.
Mascarpone
Brânza mascarpone cremoasă și untoasă, poate avea concentrații destul de crescute de grăsimi, însă, poate fi o variantă bună atunci când cauți brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. În plus, conține cantități mici de calciu, scrie medicool.ro.
Brânză elvețiană
Brânza elevețiană conține puțină sare. Este mai tare și are un conținut foarte redus de lactoză.
Trebuie să știi însă că brânza topită conține mult sodiu și grăsimi saturate.