Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de alertă în Belgia, în urma unui posibil atac terrorist

Stare de alertă în Belgia, în urma unui posibil atac terrorist

Un polţist a fost atacat cu un cuţit, în această dimineaţă, în faţa unei secţii de poliţie din Bruxelles, în ceea ce autorităţile numesc un posibil atac terrorist. Atacatorul a fost imobilizat de alţi oameni de ordine, iar poliţistul rănit a fost transportat la spital.
Serviciile antiteroriste belgiene încercau să stabilească în această dimineaţă dacă individul care a atacat doi poliţişti, în jurul orei locale 05:30, în faţa comisariatului din strada Marché-au-Charbon (Bruxelles), este cunoscut ca un tip radicalizat.
Ministrul justiţiei, Koen Geens, a declarat la Radio 1 că verificarea bazelor de date gestionate de Oficiul pentru Analiza Ameninţării (OCAM) nu a produs niciun rezultat.
Acest atac cu cuţitul este tratat cu toate acestea drept un posibil act terorist din cauza ţintei agresorului. Unii martori susţin că l-au auzit pe individul înarmat cu un cuţit strigând 'Allah akbar' atunci când s-a aruncat asupra a doi agenţi de poliţie în faţa comisariatului central de poliţie. Unul dintre cei doi ofiţeri a fost uşor rănit la gât.
Colegul său a deschis focul asupra atacatorului, nimerindu-l în zona pieptului. Atât poliţistul rănit, cât şi agresorul, a căror viaţă nu este în pericol, au fost spitalizaţi.
Suspectul ar fi cunoscut serviciilor de poliţie pentru implicarea sa în cazuri de trafic de arme.
Poliţia din Bruxelles le-a cerut agenţilor să fie cât se poate de vigilenţi. Acest atac, calificat drept 'laş' de către ministrul de interne belgian Jan Jambon, s-a produs în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron se află într-o vizită oficială în Belgia. 

Sursa: Agerpres

Subiecte în articol: belgia atac terorist
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri