Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA cer Israelului să permită accesul mai multor ajutoare în Gaza

SUA cer Israelului să permită accesul mai multor ajutoare în Gaza

de Redacția Jurnalul    |   

Casa Albă a salutat luni sosirea a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, dar a declarat că face presiuni asupra Israelului pentru a crește acest număr la aproximativ 350 pe zi. Continuă discuțiile pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas și pentru încetarea focului în Gaza.

Casa Albă a salutat luni sosirea, cu o zi înainte, a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, însă a arătat că presează Israelul pentru a crește acest număr la 350 de camioane de ajutoare pe zi. În același timp Washingtonul continuă discuțiile pentru un acord de eliberare a ostaticilor deținuți de Hamas și de încetare a focului în Gaza, relevă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că directorul CIA, William Burns, a fost la Cairo în weekend pentru o rundă de negocieri privind asigurarea eliberării ostaticilor deținuți în Gaza de către gruparea militantă palestiniană Hamas, iar Hamas analizează acum o nouă propunere.

Pe de altă parte, Kirby a declarat că Washingtonul dorește protejarea lucrătorilor din organizațiile umaintare, după ce săptămâna trecută atacurile aeriene israeliene au ucis șapte angajați ai World Central Kitchen.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: sua Israel presiuni gaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri