Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare TOAMNA ne îngrijim de SISTEMUL IMUNITAR, iar ZINCUL ne ajută să rămânem SĂNĂTOŞI în anotimpul rece

TOAMNA ne îngrijim de SISTEMUL IMUNITAR, iar ZINCUL ne ajută să rămânem SĂNĂTOŞI în anotimpul rece

Zincul este un mineral care adesea este ignorat. Zincul este necesar pentru susţinerea enzimelor din organism, întăreşte sistemul imunitar, ajută la vindecare, sintetizează ADN-ul, asigură creşterea şi dezvoltarea sarcinii, contribuie la dezvoltare în copilărie şi adolescenţă.

Deficienţa de zinc aduce după sine multe probleme, funcţionarea anormală a tiroidei, acnee, infertilitate, în special la bărbaţi, slăbirea sistemului imunitar, subţierea părului, iritaţii cutanate, pierderea apetitului, slăbire, probleme de creştere la copii, vindecarea anevoioasă a rănilor şi chiar depresie.

Zincul este adesea folosit în tratarea răcelilor acute şi a degenerării maculare a ochiului. Medicaţia cu contaceptive, antibiotice şi antacide împiedică asimilarea zincului.

Există alimente care ne ajută să compensăm sau să completăm necesarul de zinc, iată câteva.

Scoicile şi crustaceele

Scoicile au ma mare concentraţie de zinc, mai ales stridiile care au au 76 g de zinc la 6 scoici, ceea ce este de 7 ori mai mult decât necesarul zlnic recomandat pentru adulţi.

Crabii de Alaska conţin 6 grame la 85 g de carne.

Carnea

Carnea este o bunp sursă de zinc, inclusiv carnea de vită, spata de porc, cotletul de porc, copane de pui.
Pe lângă zinc, carnea este bogată în fier şivitamina B12.

Cerealele

Cerealele la micul dejun pot constitui o bună sursă de zinc.

Lactate

Lactatele asigură a bună porţie de zinc care se regăsesc în brânză, iaurt sau lapte integral.

Nucile şi semniţele

Seminţele de dovleac, caju şi migdalele sunt o gustare excelentă şi este o cale săntoasă de a ne asigura necesarul zilnic de zinc. 

Un alt beneficiu al consumului de alune şi seminţe este acela că ele au un conţinut crescut şi de omega-3, proteine şi  magneziu.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri