Jurnalul.ro Timp liber Tradiții și obiceiuri de nuntă. Rolul cavalerilor și domnișoarelor de onoare

Tradiții și obiceiuri de nuntă. Rolul cavalerilor și domnișoarelor de onoare

de Redacția Jurnalul    |   

Mirele și mireasa își aleg cavaleri și domnișoare de onoare. Aceștia participă activ la nuntă și au sarcini precise.

Ei aveau rol de martori în trecut deoarece legea spunea că este nevoie de prezența a cel puțin 10 persoane care să certifice încheierea căsătoriei.

Potrivit legendei, la nuntă se aflau și spiritele rele pentru a crea certuri și neînțelegeri și îi păcăleau pe invitați îmbrăcându-se asemănător mirilor, de unde tradiția ca domnișoarele și cavalerii de onoare să poarte îmbrăcăminte deosebită.

În prezent, hainele cavalerilor de onoare sunt alese de către mire, în timp ce rochiile domnișoarelor de onoare sunt stabilite de mireasă. Totodată, aceștia participă activ la eveniment, având sarcini precise. Ei nu pot fi aleși dintre rude, fiind preferați prietenii apropiați ai mirilor, scrie traditii-superstitii.ro. 

Cavalerii de onoare se  află în fruntea alaiului de nuntă spre casa mirelui, care este apoi bărbierit. Apoi, cavalerii îl însoțesc la casa nașilor unde sunt primiți cu șampanie și pișcoturi. De asemenea, tot ei sunt cei care organizează petrecerea burlacilor, un obicei împrumutat din cultura occidentală. 

Domnișoarele de onoare au și ele buchete de flori, asemănătoare cu ale miresei, și ajută la îmbrăcarea acesteia și la prinderea cocardelor de hainele invitaților.  

Cavalerii și domnișoarele de onoare organizează ca lumânările mirilor să nu fie în aceeași mașină cu mirii în drumul spre biserică. Lumânările sunt ținute de o domnișoară și un cavaler de onoare în timpul slujbei de cununie. 

Primirea invitaților și îndrumarea lor spre mese se face de către aceștia, care se ocupă și cu întreținerea petrecerii, invitațiile la dans, participă la aruncarea buchetului și jartierei miresei. 

 

 

Subiecte în articol: nunta cavaleri domnisoare de onoare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri