Jurnalul.ro Ştiri Locale Traficul de la granița cu Republica Moldova a crescut cu 147%. Blocaje pe Siret, la granița cu Ucraina

Traficul de la granița cu Republica Moldova a crescut cu 147%. Blocaje pe Siret, la granița cu Ucraina

Traficul de la granița cu Republica Moldova a crescut cu 147%, vineri. Totodată, războiul din Ucraina a determinat întârzieri și blocaje la Siret, la granița cu Ucraina. MAE recomandă folosirea celorlalte frontiere.

Frontierele României au fost tranzitate, pe parcursul zilei de vineri, de peste 73.000 de persoane. La graniţa cu Ucraina, traficul a scăzut cu 6%, iar la frontiera cu Republica Moldova este o creștere de 147%.

Totodată, frontierele României au fost tranzitate, pe parcursul zilei de vineri, de peste 73.000 de persoane. La graniţa cu Ucraina, traficul a scăzut cu 6%, iar la frontiera cu Republica Moldova este o creștere de 147%.

Prin punctele de frontieră au intrat în țară, vineri, circa 73.030 de persoane, în creştere de 25% faţă de ziua anterioară, dintre care 14.188 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 36 %.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 6.996 cetăţeni ucraineni, în scădere de 6%, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.417 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 147%.

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 72.022 de persoane, încreştere de 34%, dintre care 7.298 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 99%.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 25 februarie, ora 24.00, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, fiind preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, informează Poliția de Frontieră.

Blocaje pe Siret. MAE recomandă folosirea celorlalte frontiere de stat

Sunt probleme la punctul de frontieră dintre Ucraina și România, PTF Porubne – PTF Siret, din cauza refugiaților din Ucraina și a procedurilor de verificare a documentelor aplicate de către poliția de frontieră din această țară, astfel că MAE recomandă cetățenilor români să utilizeze, alternativ, și celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo - PTF Halmeu ), precum și cele dintre Republica Moldova și România (PTF Lipcani – Rădăuți Prut, PTF Costești - PTF Stânca, PTF Sculeni, PTF Leușeni - PTF Albița, PTF Cahul - PTF Oancea și PTF Giurgiulești - PTF Galați), unde timpii de așteptare pentru ieșirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt mult mai reduși.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.

 

Subiecte în articol: frontiera ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri