Jurnalul.ro Ştiri Externe Tribunalul UE menține suspendarea RT France. Reacția Moscovei

Tribunalul UE menține suspendarea RT France. Reacția Moscovei

Tribunalul UE a respins cererea canalului tv RT France de anulare a suspendării difuzării, după includerea pe lista sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, scrie AFP.

Canal tv Russia Today a anunțat că va face recurs împotriva deciziei prin care instanța a apreciat că "din moment ce sunt temporare şi reversibile, nu aduc o atingere disproporţionată conţinutului esenţial al libertăţii de activitate a RT France".

"Vom lua măsuri de presiune similare vizând media occidentale care lucrează la noi în ţară. Nici noi nu le vom lăsa să lucreze în ţara noastră", a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Canalele RT și Sputnik sunt considerate că fac propaganda Moscovei iar difuzarea lor a fost blocată pe 2 martie în UE, după invadarea Ucrainei de către Rusia.  Filiala franceză a RT era singura deschisă, după închiderea celei din Germania. 

Tribunalul UE a motivat că "limitările libertăţii de expresie a RT France sunt proporţionale, în măsura în care sunt adecvate şi necesare cu obiectivele urmărite", respectiv împiedicarea "propagandei în favoarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucrain" în timpul emisiunilor difuzate la televiziune şi pe internet de media finanţate de statul rus".

 

Subiecte în articol: rt france
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri