Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trucul pentru prepararea orezului. Ce să nu faci înainte de a-l găti

Trucul pentru prepararea orezului. Ce să nu faci înainte de a-l găti

de Redacția Jurnalul    |   

Este important să respecți o regulă înainte de a găti orezul pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale.

Deși avem tendința de a spăla orezul înainte de a-l prepara, este mai bine să evităm acest lucru.

Există astfel mai multe motive pentru care orezul nu trebuie clătit înainte să-l gătești:

1. Amidon: Orezul conține mult amidon care conferă acestuia o textură mai lipicioasă, necesară în unele rețete. 

2. Aroma: Există mai multe sortimente de orez iar dacă nu-l speli poți păstra aroma sa naturală. 

3. Nutrienți: Prin spălare unele substanțe nutrivite din orez sunt eliminate. 

Este astfel important să știi că orezul conține carbohidrați care oferă organismului energie pe parcursul întregii zile. Totodată, are minerale esențiale, precum magneziu, seleniu și fosfor și vitaminele din complexul B. De asemenea, menține nivelul optim al zahărului în sânge și previne diabetul de tip 2, potrivit 

Orezul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, care oferă energie lentă și constantă. În plus, orezul, în special variantele integrale, furnizează minerale esențiale precum magneziu, fosfor și seleniu. De asemenea, conține vitaminele din complexul B, care sunt importante pentru funcționarea normală a organismului. Consumul de orez integral poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este important pentru prevenirea diabetului de tip 2, potrivit livestrong.com, citat de dcnews.ro.

 

Subiecte în articol: orez spalat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri