Jurnalul.ro Timp liber Culinar Apple Butter, rețeta surprinzătorului unt de mere

Apple Butter, rețeta surprinzătorului unt de mere

de Andreea Tiron    |   

Untul de mere (sau apple butter, cum mai este cunoscut) este unul dintre cele mai surprinzătoare cadouri comestibile.

Potrivit cumvaplace.ro, unutul are o aromă proaspătă de mere, cu nuanțe picante și o textură ultra mătăsoasă. Are un gust delicios uns pe biscuiți, felii de pâine prăjită sau clătite.

INGREDIENTE

  • 2 kg mere

  • 3 linguri de oțet (de 5-6 grade)

  • 300 g zahăr tos

  • 2 batoane de scorțișoară

  • 1 lamâie

  • 1 steluță de anason

  • 1⁄2 păstaie de vanilie

  • 1⁄4 linguriță de nucșoară măcinată

  • 1⁄4 linguriță de cuișoare măcinate

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Spălați merele, îndepărtați codițele și tăiați-le în sferturi. Puneți-le într-o cratiță cu gura largă și acoperiți fructele cu apă rece. Puneți oțetul și un baton de scorțișoară.
  • Puneți pe foc potrivit și lăsați să fiarbă 20-30 de minute sau până când merele s-au înmuiat bine și lichidul a scăzut.
  • Treceți merele printr-o sită fină. Nu durează mult acest pas, merele fierte se pasează foarte ușor.
  • Puneți sosul gros obținut într-un vas cu fund mai gros (de preferat), adăugați zahărul, zeama de lămâie, scorțișoara rămasă și celelalte mirodenii și puneți pe foc mic. Din clipa în care compoziția fierbe, supravegheți-o îndeaproape: amestecați des să nu se lipească (să nu se afume) și o lăsați pe foc 20-25 de minute.
  • Scoateți mirodeniile (scorțișoara, anasonul și păstaia de vanilie) și cu ajutorul mixerului vertical, blendați bine compoziția, astfel încât să obțineți un sos foarte fin și omogen.
  • Puneți untul de mere (apple butter) în borcane sterilizate, le sigilați și le întoarceți cu capacul în jos, până a doua zi.
Subiecte în articol: unt de mere apple butter
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri