Jurnalul.ro România inteligentă Valentin Ionescu, Director General ASF, despre asigurarea locuințelor: „Acesta este primul lucru pe care l-am face”

Valentin Ionescu, Director General ASF, despre asigurarea locuințelor: „Acesta este primul lucru pe care l-am face”

Valentin Ionescu, director general ASF, la Conferința "Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor - soluții salvatoare", organizată de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul.

despre problema asigurării locuințelor în România: "Acesta este primul lucru pe care l-am face"

Valentin Ionescu, director general Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a vorbit despre necesitatea asigurării locuințelor în cadrul Conferinței Naționale România Inteligentă "Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor – soluții salvatoare”, organizată de Antena 3 CNN.

 

Peste 100 de cutremure cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter au loc în fiecare an, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cu toate acestea, din 9,1 milioane de locuințe, doar 1,7 sunt asigurate, astfel că restul de 7,4 milioane nu beneficiază de despăgubiri în caz de cutremur, alunecări de teren sau inundații.

Valentin Ionescu, director general ASF susține că principala cauză pentru care românii nu-și asigură locuințele este lipsa educației financiare, necesară pentru a înțelege importanța protecției în fața unor catastrofe. 

”Baza acestei probleme este educația financiară a acestei populații, accesul la informație. Colegii noștri de la educație financiară din cadrul Autorității au mers cu caravana Pad și au prezentat în diverse județe ale țării, în locuri foarte populate, și au promovat asigurările obligatorii, iar noi facem aceste demersuri în mod continuu. Cred că principala problemă este această parte de educație și trebuie să ne prioritizăm nevoile. Dacă noi conștientizăm că o asigurare de viață este importantă pentru familia noastră, atunci acesta este primul lucru pe care l-am face.

Sunt demersuri foarte utile din partea Paid, UNSAR, a noastră și a Institului de Educație Financiară și avem deschiderea către toate orașele, comunele sau orice persoană care are interes, școli, universități, să mergem să promovăm facultativ, pe gratis, toate tipurile de asigurări.

Ce ar trebui să știe populația, că asigurarea obligatorie nu este îndeajuns, în multe cazuri. Asigurarea obligatorie trebuie completată de o asigurare facultativă, pentru a putea acoperi absolut toată dauna, în amplitudinea ei”, a explicat șeful ASF.

Subiecte în articol: asf asigurare locuinta valentin ionescu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri