Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vânt cu rafale de 50-55 km/h. Informare meteo și cod galben pentru Moldova, Muntenia și Dobrogea

Vânt cu rafale de 50-55 km/h. Informare meteo și cod galben pentru Moldova, Muntenia și Dobrogea

de Redacția Jurnalul    |   

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri o informare și o atenționare de cod galben pentru vineri și sâmbătă. Meteorologii anunță ploi moderate și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării. În Capitală, vremea se răcește.

Vineri de la ora 21.00 până sâmbătă la aceeași oră, în sudul și sud-estul țării vor fi averse și pe arii restrânse descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și izolat vor depăși 25 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Codul galben intră în vigoare sâmbătă la ora 6.00 și expiră la ora 21.00.

În Moldova, estul și nord-estul Munteniei precum și în Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h.

De asemenea, începând de sâmbătă seara până duminică seara, în București cerul va fi noros și vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Îndeosebi prin acumulare, până la sfârșitul
intervalului, cantitățile de apă vor fi de 10...15 l/mp și posibil 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura minimă va fi de 13...14 grade, iar maxima zilei de sâmbătă (12 octombrie), în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 18...19 grade.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: vant cod galben informare meteo
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri