Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânzările de arme în SUA. Verificările antecedentelor tinerilor americani au blocat mii de achiziții de armament

Vânzările de arme în SUA. Verificările antecedentelor tinerilor americani au blocat mii de achiziții de armament

de Redacția Jurnalul    |   

Verificările antecedentelor tinerilor americani au blocat mii de vânzări de arme. Statistica a fost prezentată de Casa Albă. Este vorba despre tineri implicați în agresiuni fizice.

Sistemul mai bun de verificare a antecedentelor au blocat mii de vânzări de arme către persoane sub 21 de ani și cele condamnate pentru infracțiuni de violență domestică în ultimul an, a declarat Casa Albă duminică, potrivit Reuters.

Statistica a fost realizată la un an după ce președintele democrat Joe Biden a înființat un birou pentru a preveni violența armată.

Omuciderile au scăzut cu 17% în această perioadă, a mai transmis Casa Albă. Datele privind violența armelor au arătat că și împușcăturile în masă au scăzut cu 20% în 2024, comparativ cu un an mai devreme și vor atinge cel mai scăzut nivel în acest an din 2019.

Citiți și Atac armat în SUA. 4 oameni au murit în Alabama și zeci de persoane au fost rănite

FBI a efectuat peste 300.000 de verificări ale antecedentelor persoanelor sub 21 de ani și a respins peste 3.500 dintre solicitări. De asemenea, verificările antecedentelor pentru cei condamnați pentru infracțiuni de violență domestică au blocat peste 4.600 de vânzări în 2024.

Un incident armat cu zeci de victime s-a produs, sâmbătă, în Alabama, SUA. Mai mulți trăgători au deschis focul asupra unui grup de oameni.

 

Subiecte în articol: vanzari arme sua
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri