Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune pentru șoferi. Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită

Vești bune pentru șoferi. Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită

de Redacția Jurnalul    |   

ASF ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind menținerea tarifelor maximale RCA până la sfârșitul lunii decembrie 2023, potrivit unor surse guvernamentale.

Astfel că s-ar fi decis prelungirea până la 31 decembrie 2023 a perioadei de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

O analiză a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) arată că tarifele practicate la 28 februarie 2023 de către societățile de asigurări sunt mai mici decât prețurile de referință publicate la 7 martie 2023.

Totodată, valabilitatea polițelor RCA Euroins a fost prelungită timp de trei luni, până la 8 decembrie. Plafonarea expiră în luna octombrie, iar solicitarea ASF prevede prelungirea cu încă trei luni.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței. Nu există însă un document oficial”, potrivit hotnews.ro.

Subiecte în articol: rca tarife auto
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri