Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban, PRIETENIE MARE CU PUTIN inainte de Consiliul European

Viktor Orban, PRIETENIE MARE CU PUTIN inainte de Consiliul European

de Dan Constantin    |   
Inainte de a merge la Consiliul European de la Bruxelles(18-19 FEBRUARIE), premierul Ungariei a facut o vizita substantiala la Moscova. El a fost insotit de o delegatie economica iar in final vizita a programat intalnirea cu Presedintele Putin si conferinta comuna de presa.

Putin a declarat ca ,,Ungaria este partenerul nostru important si de încredere”. Potrivit kremlin.ru, care difuzeaza stenograma canferintei de presa de la resedinta prezidentiala de la Novo Ogariovo, Putin a mentionat ,,Apreciem atitudinea sincera a conducerii ungare cu privire la dezvoltarea consecventa a relatiilor de prietenie pe multiple planuri”.

Au fost date ca argumente investitiile Rusiei în Ungaria de 500 milioane dolari si ale Ungariei de 2 miliarde dolari in Rusia.

Centrala nucleară de la Peks va fi dezvoltata cu o investitie de 12 miliarde euro, Rusia asigurand creditarea a 80 % din suma.

Orban a declarat ca in numele interesului cetatenilor maghiari actioneaza pentru mentinerea relatiilor cu Rusia, adaugand ca este sigur ca Rusia nu este inamicul Ungariei. 

Subiecte în articol: Viktor Orban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri