Sunt adevărate delicii culinare așa cum sunt și aceste vinete cu sos de miere, pe care le-am descoperit de curând într-una din vacanțele noastre în însorita Andaluzie. Rețeta este atât de simplă încât ar fi păcat să nu o încercați.
INGREDIENTE
-
2 vinete
-
Făină
-
Miere
-
Sos de soia (opțional)
-
Semințe de susan (opțional)
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați vinetele și le ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi le tăiați în bastonașe, pe lungime. Presărați-le cu sare și le puneți într-o sită, la scurs.
- Le stoarceți ușor în pumn și treceți bastonașele de vinete prin făină, scuturând bine excesul.
- După ce le-ați pregătit astfel pe toate, prăjiți vinetele în uleiul bine încins.
- Le scoateți pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie, pentru a absobi excesul de ulei, și le așezați pe o farfurie întinsă.
- Cât sunt fierbinți, turnați deasupra, în fir subțire, mierea simplă sau amestecată cu foarte puțin sos de soia, dacă-l preferați, și presărați câteva semințe de susan.