Jurnalul.ro Ştiri Externe Viral pe net: geantă din piele de crocodil, expusă la zoo în locul crocodilului

Viral pe net: geantă din piele de crocodil, expusă la zoo în locul crocodilului

La grădina zoologică din Londra, în cușca crocodilului siamez, aflat pe cale de dispariție, se găsește doar o geantă de mână care a fost făcută din pielea unui astfel de crocodil.

Geanta a fost confiscată în 2018 pe un aeroport din Londra și predată grădinii zoologice pentru a evidenția impactul pe care îl are comerțul ilegal cu animale sălbatice pe tot globul.

În acest moment mai există maximum 1.000 de crocodili siamezi, după ce această specie și-a pierderii habitatul și a fost vânătă intensiv.

Deși geanta înlocuiește crocodilul de la zoo de mai mult timp, o fotografie pusă recent pe Twitter cu exponatul inedit a devenit virală în mediul online și a reaprins discuțiile despre comerțul ilegal.

Curatorul de reptile și amfibieni de la grădina zoologică londoneză, dr. Ben Tapley, a spus că este mulțumit de viteza cu care se răspândește campania de conștientizare. „Este grozav să ai aici toate aceste animale fantastice, dar geanta de mână a atras atenția oamenilor”, spune dr. Tapley. „Am vrut să ne educăm vizitatorii despre asta și să creăm un punct de discuție. Orice lucru care pune în centrul atenției comerțul ilegal este grozav”.

În habitatul lor normal, crocodilii siamezi ar fi găsiți înotând în râurile cu mișcare lentă din Asia de Sud-Est și Indonezia.

Dar populația a fost „lovită foarte greu” de comerț la mijlocul și sfârșitul secolului trecut, mulți fiind vânați pentru pielea lor, spune dr. Tapley.

„Populațiile lor sunt fragmentate și cât de funcționale sunt acele populații este îndoielnic”, adaugă el.

Dr. Tapley spune că grădina zoologică din Londra lucrează cu guvernele și comunitățile din întreaga lume pentru a proteja fauna sălbatică, pentru a sprijini aplicarea legii care vizează rețelele de trafic și pentru a reduce cererea de specii amenințate.

Din anul 2000, grădina zoologică adăpostește peste 3.000 de animale confiscate de vameșii britanici, în aeroporturi și porturi. Acești locuitori exotici ai grădinii zoologice, veche de 196 de ani - din Regent's Park -, includ broaște țestoase egiptene, broaște roșii de ploaie, pitoni verzi de copac și sute de corali.


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri