Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: NATO vrea să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale

Vladimir Putin: NATO vrea să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale

Preşedintele Vladimir Putin a denunţat, miercuri, ''ambiţiile imperiale'' ale NATO, care încearcă să-şi afirme ''hegemonia'' prin conflictul ucrainean, scrie AFP.

''Apelul către Ucraina de a continua luptele şi de a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi al NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile lor interese. Ţările lidere din NATO doresc să-şi afirme hegemonia, ambiţiile lor imperiale. NATO şi, înainte de toate Statele Unite, au nevoie de mult timp să aibă un inamic extern în jurul căruia să-şi unească aliaţii. Iranul nu a fost bun pentru aceasta 'Le-am dat această şansă, şansa de a reuni toată lumea în jurul lor''', a spus ironic liderul de la Kremlin.

Totodată, el a mai precizat că Rusia nu are ''nicio problemă'' cu privire la eventuala aderare a Finlandei și Suediei la Alianța Nord-Atlantică. 
''Nu avem probleme cu Suedia şi Finlanda, aşa cum avem cu Ucraina. Dacă Finlanda şi Suedia doresc aceasta, să adere. Este problema lor, pot adera la ce doresc'', a afirmat de asemenea Putin, aflat în vizită în capitala turkmenă'', a explicat acesta.

Totodată, el a respins responsabilitatea forțelor ruse pentru uciderea a 18 persoane într-un centru comercial din Kremenciuk, în Ucraina.
''Armata noastră nu loveşte niciun loc de infrastructură civilă. Avem toate posibilităţile de a şti ce şi unde este'', a spus șeful statului rus..
 

Subiecte în articol: Vladimir Putin nato
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri