Jurnalul.ro Auto EV chino-german: VW apelează la Xpeng

EV chino-german: VW apelează la Xpeng

de Cătălin F Vărzaru    |   

Xpeng și Volkswagen vor dezvolta o nouă arhitectură electrică și electronică ce va sta la baza tuturor viitoarelor vehicule electrice pe baterii produse în China de VW.

Prin intermediul unui „acord-cadru” semnat de cei doi producători, au fost înființate două case de proiect în Guangzhou și Hefei, permițând inginerilor VW și Xpeng să lucreze împreună la noile sisteme. Această nouă arhitectură va reduce costurile și va necesita cu 30% mai puține unități electronice. Primul vehicul electric care utilizează noua arhitectură va fi gata să intre pe linia de producție în doar 24 de luni.

În urmă cu 12 luni, VW a achiziționat o participație de 4,99% în Xpeng într-o tranzacție în valoare de 700 de milioane de dolari. „Prin dezvoltarea în comun a unei arhitecturi E/E extrem de moderne, în care ambii parteneri contribuie cu expertiza lor tehnologică, facem acum următorul pas împreună. Din 2026, toate vehiculele complet electrice ale mărcii Volkswagen din China vor fi echipate cu această arhitectură foarte puternică și eficientă”, a declarat Ralf Brandstätter, membru al consiliului de administrație al Volkswagen. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri