Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski retrage militarii ucraineni din forțele de menținere a păcii

Volodimir Zelenski retrage militarii ucraineni din forțele de menținere a păcii

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a hotărât retragerea forțelor de menținere a păcii din misiunile străine pentru a lupta împotriva invaziei ruse, anunță Rada Supremă de la Kiev, citată de EFE.

"Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume. Obiectivul este ca ele să participe la apărarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului", arată parlamentul.

Ucraina contribuie la misiunile ONU de menținere a păcii din 1992. Participă la operaţiunile de menţinere a păcii ale căştilor albastre în 6 zone  din lume: Congo, Sudanul de Sud,  Cipru, Kosovo, Abyei şi Mali. Căștile albastre ucrainene în Kosovo este alcătuit din 40 de militari, în Congo sunt 13 soldați, iar în Coasa de Fildeș sunt 56 de persoane. 

"Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii, militari cu pregătire înaltă, din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente, inclusiv elicoptere, ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse", arată adjunctul șefului administrației prezidențiale Andri Sibiga, pe Facebook. 

Subiecte în articol: forte de mentinere a pacii ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri