O echipă de specialiști formată din cadre didactice, masteranzi și doctoranzi din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din Bucureşti, oferă gratuit asistenţă şi sprijin psihologic studenţilor şi angajaţilor din mediul academic.
„Odată cu trecerea activității didactice în mediul virtual, cu instituirea stării de urgență, viața noastră, cu toate ritualurile și rutinele ei profesionale și personale, s-a schimbat dramatic”, arată într-un mesaj voluntarii-psihologi. „Noi credem însă cu tărie că provocările pot fi depășite mai ușor dacă suntem solidari, dacă împărtășim din experiența, din expertiza noastră celor care au nevoie de ea”.
Echipa, alcătuită din cadre didactice, stundenţi la master şi doctoranzi, oferă mai multe tipuri de servicii: sprijin psihologic pentru situația de criză (de scurtă durată, care urmărește depăşirea dificultăților de natură psihologică și emoțională), asistență și sprijin educațional (activităţi de tip coaching, consiliere educaţională „şcoala de acasă”), activităţi de informare.
Doritorii pot completa un formular sau pot lăsa un mesaj pe adresa de e-mail afişată pe site-ul facultăţii. „Vă asigurăm că toți specialiștii noștri sunt calificați și vor păstra discreția profesională cu privire la orice interacțiune cu dumneavoastră. Puteți avea încredere în noi!”, mai spun voluntarii.
Acest proiect este dezvoltat de Clinica de Asistență și Intervenție Psihologică și Educațională (CAIPE) și de Centrul de Învățare (UB Learning Centre) ale Universității din București.