Jurnalul.ro Sport Sporturi Washington 2022. Simona Halep, calificare facilă în turul secund

Washington 2022. Simona Halep, calificare facilă în turul secund

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în turul secund al turneului de tenis WTA 250 de la Washington, dotat cu premii în valoare de 251.750 dolari. Halep a învins-o în primul tur pe spaniola de origine moldoveană Cristina Bucșa (123 WTA).

Favorită numărul 3, românca a avut nevoie de o oră și 21 de minute pentru a trece de spaniolă în două seturi, cu scorul de 6-3, 7-5.

Halep a făcut repede un break, în debutul meciului, pentru 2-0, dar l-a cedat apoi imediat. Românca a mai reușit un break pentru 4-2, încheind setul cu 6-3, după ce la 5-2 a ratat o primă minge de set.

În partea secundă, Halep a debutat din nou cu un break, dublat apoi, pentru 5-2 și game de serviciu pentru câștigarea meciului. A irosit însă ambele șanse avute, Bucșa replicând și câștigând 3 game-uri consecutive, pentru 5-5.

Pe final, fostul număr 1 mondial și-a respectat statutul de favorită, câștigând două game-uri consecutive și valorificând a doua minge de meci.

Cu un joc presărat cu destul de multe greșeli (33 de erori neforțate), Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului, urmând a fi recompensată cu 4.100 de dolari și 30 de puncte.

În turul doi va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americana Madison Brengle (61 WTA) și rusoaica Anna Kalinskaya (71 WTA).

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Simona Halep
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri