x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto De unde poti cumpara in leasing masini second-hand pentru afacerea ta  ?

De unde poti cumpara in leasing masini second-hand pentru afacerea ta  ?

25 Aug 2022   •   13:39
De unde poti cumpara in leasing masini second-hand pentru afacerea ta  ?

În foarte multe domenii de activitate este necesară și prezența a minim o mașină, fie că este vorba despre una personală, pentru transportul angajaților sau utilizată în alte sensuri, precum sarcinile desfășurate în cadrul unei firme.

 Și, fie că vorbim despre o afacere care de afla la început, de mici dimensiuni sau despre una care operează de mulți ani și este destul de mare, se doresc soluții eficiente, moderne, cât mai ieftine daca este posibil dar și noi, în ceea ce privește echipamente, dotări, utilaje și așa mai departe. În acest sens, se caută cele mai bune soluții, care să ajute la buna dezvoltare a acelei afaceri.

De la un business la altul, tipul de mașini și utilaje de care ar fi nevoie poate să difere și poate fi mai mare sau mai mic. Și desi cei ce-și deschid o afacere primesc diverse subvenții și sprijin de la stat, prețurile anumitor elemente sunt destul de mari, chiar și second-hand. Așa cum mulți dintre noi probabil că eram obișnuiți să credem, atunci când eram mici, că un camion sau un excavator, vechi și murdare fiind, nu se pot compara la preț cu o mașină personală nou noută, am reușit să ne dam seama în timp cât de greșit gândeam. Cel mai bine își dau seama de aceasta greșeală cei ce realizează că au nevoie de un astfel de autovehicul, achiziția unuia pe cont propriu, mai ales că persoana fizica fiind extrem de dificilă, realizabilă doar prin obținerea de credite substanțiale de la o instituție bancară de exemplu.

Comparativ cu alte echipamente, cele industriale sunt proiectate pentru a rezista cât mai mult timp sarcinilor pentru care sunt destinate, în detrimentul confortului și poate că și siguranței pe care le oferă. De aceea, chiar și cele second hand, oferă performante aproape la fel de bune că și cele noi, cu toate că multe piese ar trebui schimbate constant pentru a se evita apariția de defecte și necesitatea înlocuiri în astfel de cazuri a mai multor piese dintr-un ansamblu. În schimb, mașinile de transport persoane, precum cele personale sau în comun, sunt la fel că oricare altele și astfel, pentru o eficienta cât mai mare în cadrul unei companii, este necesar să se aleagă modele noi sau cât mai noi. Și, desi acestea poate că nu au preturi atât de mari cât cele industriale, tot necesita o investiție destul de mare.

Una dintre cele mai bune soluții în achiziția de mașini pentru o firma, aleasă de mare majoritate a antreprenorilor este leasing-ul auto, acesta putând fi de mai multe feluri, pentru mai multe tipuri de achiziții. Reprezintă în mare un împrumut destinat persoanelor juridice și companiilor, prin care aceștia pot realiza diverse achiziții în condiții speciale. De asemenea, nu se oferă bani pentru că un client să achiziționeze ceea ce are nevoie ci mai degrabă se oferă bunuerile în sine, pentru care mai apoi clientul a plati în rate, în anumite condiții.

Exista numeroase firme care fac vânzări în leasing pentur companii, unele într-un singur sector de activitate, precum cel auto, altele în mai multe, precum utilajele de contructii, agricole sau leasing imobiliar, printre multe altele. Acestea oferă atât produse noi cât și second-hand, în funcție de necesitățile și dorințele clienților și fiecare astfel de tip de leasing impune anumite condiții. Că și un împrumut, acestea acoperă o anumită perioadă, ratele au o anumită valoare și există de asemenea și dobânzi, comisioane și alte elemente de baza.

Este important pentru o persoană care deține o firma să găsească cele mai bune companii de leasing care să ofere vanzari auto profesionale. Ce înseamnă astamai exact? Că acea companie să ofere automobile de calitate, preturi care să reflecte calitatea produselor și serviciilor lor și să le puna la dispoziție clienților cât mai multe posibilități.

Chiar și pentru o firmă mică, este importantă impresia pe care reușim să le-o oferim celorlalți, atât parteneri de afaceri cât și clienți. Având la dispoziție mijloace de transport noi, moderne, eficienta, cream o mai buna prezentare a companiei noastre sau pe care o reprezentam. Putem spune așadar că și asta ajuta la creșterea notorietarii și a nivelului de recunoaștere al acelei firme și astfel, o buna strategie de marketing pentru care nu mai este nevoie de altfel să se mai apelese la o firma specializata. Companiile de leasing auto se pot ocupa atât cu vânzarea cât și cu închirierea de mașini, ambele variante fiind la fel de avantajoase, din punct de vedere al costurilor precum și al beneficiilor primite de către cei ce le aleg. Pentru fiecare din aceste variante pot exista diverși termeni și condiții astfel încât vânzarea sau închirierea să se facă în cele mai bune condiții.

Prin alegerea unei companii de leasing auto, orice firmă își poate pune mult mai ușor bazele parcului auto de care are nevoie, fară a avea nevoie de un capital inițial extrem de mare. Prin asta, se poate dezvolta mult mai ușor și își oferă posibilitatea de evoluție într-un viitor cât mai apropiat, prin reînnoirea automobilielor sau creșterea mărimii flotei auto. Și indiferent de tipul afacerii, este indicat să se aleagă mașini cât mai formale, business, care să ofere acea impresie bună mai sus menționată dar și siguranță că un client sau un partener de afaceri are de-a face cu cineva serios, prefesional, alte două aspecte necesare în cadrul oricărui business.

×