Industria construcţiilor a intrat într-o nouă fază de dezvoltare în care accentul cade pe tehnologii eficiente şi ecologice, pe folosirea resurselor regenerabile şi pe materiale cât mai uşor de utilizat.
Industria construcţiilor a intrat într-o nouă fază de dezvoltare în care accentul cade pe tehnologii eficiente şi ecologice, pe folosirea resurselor regenerabile şi pe materiale cât mai uşor de utilizat. Meseriaşii care se luptau cu saci şi care cărau roabe de cărămizi şi mortar sunt pe cale de dispariţie. Locul lor este luat de lucrărtori la halate care montează sisteme de plăci rezistente, frumoase şi ecologice. Multe din noutăţile la nivel mondial apărute în ultimii ani pe piaţa construcţiilor sunt prezente la Târgul Construct Expo Antreprenor, care se desfăşoară în perioada 5-9 martie la complexul expoziţional Romexpo din Capitală.
TERASE. Dacă staţi la ultimul etaj al unui imobil nu mai este cazul să vă faceţi griji cu privire la infiltraţii, umezeală sau că pierdeţi căldură prin tavan. Există soluţii care nu numai că izolează perfect plafonul, dar care-l fac să arate la fel de frumos ca şi pardoseala din casă. “Isoflex este un material hidroizolant pentru terase care este uşor de aplicat – se dă cu bidineaua sau cu trafaletul. După ce se întăreşte se acoperă cu o membrană de 2 mm toată suprafaţa, fără să existe rosturi. Apoi, se pot pune panouri de plăci ceramice uşoare”, spune Laurenţiu Monea, director de vânzări la firma Isomat. El adaugă că preţul pe metru pătrat ajunge la 30 lei.
PARDOSELI EPOXIDICE. Implementarea normelor europene a adus şi-n România pardoselile ecologice, care se aplică cu şpaclul şi care, după ce se usucă, arată ca o suprafaţă uniformă, netedă şi lucioasă, rezistentă şi uşor de întreţinut. Produsul poate fi achiziţionat într-o gamă extinsă de culori, iar preţul este în jur de 10-14 euro/mp, ne-au declarat reprezentanţii Policolor.
Soluţii regenerabile
Dacă sunteţi dispuşi să realizaţi o investiţie de 30.000 de euro pe care puteţi să o recuperaţi în maximum 9 ani, puteţi să vă încălziţi pe toată perioada iernii şi să vă asiguraţi apa caldă menajeră tot anul cu ajutorul căldurii pământului.
“Cu ajutorul unei pompe se extrage căldura din pământ care se transferă către un agent termic. Astfel ajunge în calorifere, la baie şi bucătărie unde încălzeşte apa”, spune Claudiu Dumitru, manager de produs la Romstal.
Producătorii au venit cu soluţii instant şi pentru modernizarea băilor şi bucătăriilor.
În câteva ore, puteţi avea o baie la cheie care este placată cu gresie şi faianţă şi este dotată cu instalaţii sanitare made in Italia. Preţul variază în funcţie de calitatea materialelor folosite şi pentru o baie de 5-6 mp variază între 2.500-5.000 de euro, ne-a declarat Antonio Dori, director general Tecno Bath, inventatorul sistemului de plăci cu care se plachează încăperile.