x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cultura de aronia, 5 pași spre reușită. Cum poți câștiga 12.000 de euro anual

Cultura de aronia, 5 pași spre reușită. Cum poți câștiga 12.000 de euro anual

07 Mar 2019   •   00:45
Cultura de aronia, 5 pași spre reușită. Cum poți câștiga 12.000 de euro anual

Aronia este un arbust originar din America de Nord, ale cărui fructe sunt foarte căutate și apreciate datorită proprietăților lor terapeutice minunate. Bogate în antioxidanți, vitamine, acizi organici și substanțe tanante, planta este considerată o minune a naturii, un izvor de sănătate și tinerețe. Fiind un superfruct, care ajută tămăduirea multor boli și contribuie la menținerea sănătății, aronia stârnit interes pe scară largă.

Astfel, fructele de aronia au devenit un fel de "elixir", pe care oamenii îl caută pentru a-l include în alimentația lor. Acestea sunt mici, de culoare neagră sau roșie, în funcție de specie și au un gust amărui (cele negre au un gust mai puternic decât cele roșii, care sunt puțin mai dulci). Specialiștii spun că în România, datorită climei, boabele de aronia sunt mai dulcegi.

Valoarea terapeutică a fructelor sale i-a determinat și pe fermierii români să cultive aronia, iar cei care o fac se bucură de succes. Reușita unei astfel de culturi se datorează faptului că aronia este un arbust ușor de cultivat și de întreținut, nu are cerințe prea mari față de sol și poate valorifica o gamă largă de tipuri de sol. Mai mult decât atât, aronia un arbust rezistent la boli, pe care nici frigul nu îl doboară (rezistă până la temperaturi de -30 de grade Celsius).

Pe aceeasi tema:

Cum putem scoate profit din suprafețele mici de teren

Cum să faci profit din agricultură. Cultura de afin, o investiţie sortită succesului

Cultura de aronia – plantare, îngrijire, recoltare

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați, dacă sunteți interesați să înființați o cultură de aronia. Investiția poate ajunge până la suma de 7.000 Euro, iar profitul de care vă veți bucura la finalul recoltei anuale va fi de apoximativ 12.000 Euro.

1. Pregătirea terenului

După administrarea a 40 – 60 t/ha gunoi de grajd, se execută desfundarea terenului la 40 – 50 cm adâncime, urmată de mărunțirea solului cu freza.

2. Plantarea

.................

Citește continuarea AICI

×