x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum ne salvăm afacerile în anul 2021?

Cum ne salvăm afacerile în anul 2021?

08 Dec 2020   •   17:43
Cum ne salvăm afacerile în anul 2021?

­­Nu ne stă în fire să fim nostalgici, însă ultimul an a avut un impact sfâșietor asupra economiei și este esențial să înţelegem că orice perioadă de provocări economice necesită flexibilitate și adaptabilitate din partea noastră. Asta presupune înțelegerea managementului financiar la un nivel cât mai înalt sau cât mai precis. Cu cât avem o strategie financiară mai flexibilă, cu atât vom trece mai uşor peste impedimente. Dacă anul 2020 a fost așa cum a fost, anul 2021 vine la pachet cu o provocare de anduranţă şi viziune pentru orice domeniu, deci investiția în noi trebuie să fie bine gândită.

Asumându-ne că vom dezvolta programe necesare companiilor care vor să facă performanțe indiferent de perioada prin care trecem, ne propunem acum să vorbim și despre finanțe. Finance for non-finance.

Acele finanțe care poate te fac uneori să te simți compleșit de tabele, de bugete, de funcții, de analize, facturi, rapoarte, planificări și indicatori. Probabil îți sună cunoscut și faci parte din categoria non-finance care trebuie să aibă contact cu zona financiară. Și poate că pare greu, însă împreună cu siguranță putem simplifica lucrurile.

Știm și noi că managementul financiar poate da bătăi de cap uneori pentru responsabilii de buget, managerii de departamente, team leaderii sau antreprenorii care iau decizii într-un business. Aici intervenim noi, Brightway®, și te ajutăm să înțelegi cum sistemele financiare pot fi folosite pentru a analiza informațiile financiare și activitățile afacerii, mai ales pentru a eficientiza procedurile, cheltuielile și investițiile companiei.

Prin simulări financiare de business, cu focus pe componenta practică a învățării, punând accent pe cele mai comune operaţiuni, putem identifica ce anume trebuie schimbat, eliminat sau adăugat în strategia financiară a business-ului pentru a ne asigura că organizația se adaptează contextului actual.

Să luăm situația în care, în anul 2021 tot mai multe sectoare îşi vor relua treptat activitatea. Business-uri vechi vor dori să își consolideze pozițiile pe piață cu strategii solide dar și multe business-uri noi vor începe să apară, astfel, oamenii se vor întoarce la muncă indiferent de sectorul de activitate. Comerțul, turismul, serviciile, economia în sine afectată serios în ultimul an se va simți „renăscută”. Sperăm. Asta nu înseamnă, însă, că totul se va întoarce la normal de la un an la altul. Companiile vor avea nevoie de un boost de strategii, de o analiză sănătoasă a situației financiare în care se află pentru a se asigura că, pe cât se poate, investițiile vor fi făcute cu cap.

Cei care o au o poziție non-finance dar doresc să examineze modalitățile prin care situațiile și alte informații financiare pot îmbunătăți calitatea procesului de luare a deciziilor, cu siguranță aleg să aplice tehnici dobândite în urma unui curs de Finance for non-finance întocmai pentru a combina perspectiva lor de creștere asupra afacerii, cu strategiile dobândite în aria financiară. Găsim necesară folosirea unei abordări practice pe subiectele de interes în aria fiscală, punând accent în special pe cele mai întâlnite operaţiuni în practică, întocmai pentru a ne asigura că la final știm cum trebuie să acționăm în cazul în care situații similare apar în activitatea afacerii, atât în anul 2021 dar și ulterior.

Propunem astfel un training care ne ajută prin simularile de business să înțelegem și să analizăm informațiile financiare pentru facilitarea unor decizii favorabile. Unul dintre marile avantaje este că nu este necesară cunoașterea domeniului financiar-contabil. Indiferent cât de complexă pare această latură, după finalizarea training-ului se vor putea realiza strategii de management financiar și operațiuni care înainte poate păreau destinate doar experților în domeniu. 

 

×