x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Pentru ce vom mai lua bani de la UE până în 2027

Pentru ce vom mai lua bani de la UE până în 2027

de Diana Scarlat    |    29 Noi 2019   •   10:10
Pentru ce vom mai lua bani de la UE până în 2027

Ministerul Fondurilor Europene a organizat un prim eveniment de amploare vizând consultarea asupra viitoarei perioade de programare - 2021-2027. Se va miza pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon. Dar se va investi în continuare și în infrastructură, tehnologie și resurse umane.

 

Ministerul Fondurilor Europene a prezentat stadiul negocierilor documentelor de programare 2021-2027, logica intervențiilor aferente obiectivelor propuse și arhitectura viitoarelor programe operaționale, dar și mecanismul de consultare partenerială pentru viitor. “Ne aflăm într-o perioadă de mare importanță pentru reușita implementării proiectelor viitorului, care va fi strâns legată de procesul descentralizării sistemului de management și control. Vreau să asigur factorii implicați de toată transparența și deschiderea noastră. Ne dorim un sistem de management cât mai eficient, în folosul beneficiarilor și al proiectelor. Le mulțumesc colegilor mei din direcția de programare și coordonare, care au în față o mare provocare - negocierea parteneriatului, pe de o parte și asigurarea unui cât mai bun răspuns la nevoile beneficiarilor noștri, pe de altă parte”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

În cadrul prezentării, Ministerul Fondurilor Europene a arătat că, în perioada 2021 - 2027, accentul va fi pus pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon.

Totodată, vor fi continuate prioritățile regăsite în actualul exercițiu financiar, care vizează dezvoltarea urbană sustenabilă, infrastructura de transport, sănătate și educație, dar și investițiile în creșterea adaptabilității forței de muncă, adaptarea sistemului de educație și formare profesională la așteptările mediului de afaceri și la nevoile pieței muncii.

Participanții au apreciat deschiderea Ministerului Fondurilor Europene la dialog și parteneriat, precum și eforturile și stadiul procesului de pregătire a noii perioade financiare, România fiind, de altfel, printre Statele Membre cu un nivel avansat în ceea ce privește procesul de pregătire pentru 2021 - 2027. Potențialii beneficiari au semnalat importanța continuării implicării lor, pe tot parcursul negocierilor, astfel încât nevoile pe care le identifică să fie cât mai fidel reflectate în măsurile de finanțare propuse.

×