Record absolut pe piata imobiliara din Romania. In plina criza, un spatiu comercial de 196 metri patrati a fost vandut cu aproape 4 milioane de euro, respectiv 20.348 de euro metrul patrat.
Cumparatorul nu este cunoscut, insa vanzatorul este Cocor Bucuresti (COCR), proprietarul centrului comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei.
Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Pe lista proprietatilor scoase la vanzare se afla si centrul comercial Cocor, pentru care actionarii au stabilit un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.
"Negocierile au durat aproximativ 2 luni, iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor. Spatiul comercial care a facut obiectul acestei vanzari se situeaza intr-o zona cu mare vad comercial si are in continuare un potential mare de crestere", a declarat, intr-un comunicat, Mirela Mihailescu, director comercial Cocor, cea care a condus procesul de intermediere.
Reprezentantii Cocor nu au comunicat numele cumparatorului, amplasamentul spatiului respectiv sau destinatia actuala a acestuia.
Actiunea face parte din strategia companiei de a vinde cateva din proprietatile imobiliare pe care le are in portofoliu pentru a lichida o parte din obligatiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului in valoare de 18 milioane de euro luat in 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.
"Exista negocieri in curs si pentru celelalte spatii comerciale aflate pe lista aprobata de actionari. Ne mentinem angajamentul de a vinde o parte din acestea pentru a continua procesul de reorganizare al centrului comercial Cocor, proces care include restructrarea mix-ului de chiriasi si dezvoltarea unei zone de entertainment", a declarat Daniel Stoica, unul dintre actionarii companiei.
Cocor Bucuresti a inregistrat in primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, in crestere de 4,6 ori fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodata, cifra de afaceri a companiei a scazut la jumatate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.
Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.
Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 23 iulie, la un pret de 125 de lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei era de 37,7 milioane de lei (8,2 milioane de euro).