x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Petrom, obligată să plătească despăgubiri oamenilor din Guşoieni

Petrom, obligată să plătească despăgubiri oamenilor din Guşoieni

24 Aug 2009   •   00:00

Situaţia celor 44 de case din comuna vâlceană Guşoieni afectate de traficul greu al companiei Petrom este pe cale de a se rezolva, susţineNicolae Concioiu, viceprimarul localităţii. "După discuţiile de la Ploieşti, pot spune că lucrurile au intrat pe cale dreaptă. Firma austriacă a promis că în prima fază vor fi evaluate pagubele de la case şi localnicii vor fi despăgubiţi. Iar în faza secundă se vor apuca de reabilitarea drumului", explică edilul.



Modernizarea şi consolidarea drumului costă 4,7 milioane lei, inclusiv TVA, conform ultimei expertize tehnice. "Pe data de 26 august, în sfârşit, va veni o delegaţie din Austria, va evalua cum stau lucrurile direct la faţa locului şi sperăm că negocierile să se încheie acum, iar ei să se apuce de treabă", arată viceprimarul citat de Agerpres. În primăvara acestui an, 44 de familii din comuna Guşoeni au întocmit un memoriu către primărie, prin care ameninţau cu blocarea drumului comunal 86 către satul Dealu Mare. Casele lor fuseseră grav afectate de traficul maşinilor de mare tonaj ale Petrom-ului.

La vremea respectivă, viceprimarul comunei Guşoeni, Nicolae Concioiu, pentru a-şi proteja locuitorii, a trimis adrese la Prefectură şi Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru a rezolva aceasta situaţie. Totodată, au fost demarate negocierile cu Petrom, pentru a repara şi consolida drumul respectiv. "Sunt convins că acum lucrurile sunt pe cale de a se rezolva, mai ales că atât reprezentanţii Petrom, cât şi ai judeţului, prefectul Grigorescu şi preşedintele Câlea, după ce au fost aici şi au văzut că locuinţele mai au un pic şi cad, au înteles gravitatea situaţiei", a subliniat Concioiu.

Comuna Guşoieni este situată în zona Drăgăşaniului cunoscută pentru resursele de ţitei, compania Petrom având aici în exploatare 30 - 40 de sonde.

×
Subiecte în articol: economic