Compania Vulcan SA, membră a Grupului Energetic Tender, a trecut pe profit în primul trimestru al anului 2008, cu plus de 1,1 milioane lei, după ce în perioada similară a anului trecut a înregistrat pierderi de 4,5 milioane de lei.
Compania Vulcan SA, membră a Grupului Energetic Tender, a trecut pe profit în primul trimestru al anului 2008, cu plus de 1,1 milioane lei, după ce în perioada similară a anului trecut înregistrat pierderi de 4,5 milioane de lei. Profitul nu include şi provizioanele de 1,3 milioane lei, reţinute pentru contractele semnate în acest an. “Rezultatul este cu atît mai bun cu cît vînzările au crescute semnificativ, de la 13 la 20 de milioane de lei, în vreme ce numărul de angajaţi a rămas aproximativ acelaşi, de la 1.178 salariaţi în primul trimestru din 2006, la 1.085 în primul trimestru în 2008, ceea ce înseamnă că şi productivitatea a crescut” a declarat dr. Peter Eisenkolb, preşedinte al Vulcan SA. Societatea prognozează o creştere anuală a veniturilor de minim 30% în viitorii trei ani, ca urmare a creşterii pieţei de boilere şi alte echipamente necesare în industria energetică de la 1,2 miliarde de euro la 1,6 miliarde de euro. “Cererea din industria energetică este mai mare decît oferta, deci şi preţurile vor creşte. În acelaşi timp, Vulcan a produs cam 80% din boilerele din centralele electrice din România, care sunt acum destul de vechi şi trebuie modernizate sau înlocuite” a mai spus Eisenkolb. El a mai precizat că în 2010 Vulcan va avea venituri de 120 milioane de lei şi va fi în primele trei companii din Europa din acest sector.
DEZVOLTARE. Pentru aceasta, compania a programat investiţii totale de 90 milioane lei, din care 20 milioane lei în acest an, 38 milioane lei în 2009 şi 32 milioane lei în 2010.
Marin Măciucă, director general al Vulcan a precizat şi el că din 2010 compania va produce componente şi pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, după ce se vor demara investiţiile la centrala nucleară, şi după ce apar primele comenzi. Directorul a mai precizat că la momentul actual 65% din producţie se exportă.
ANGAJĂRI. Reprezentanţii companiei au mai declarat că doresc să angajeze încă 600 de salariaţi pe platformă, pentru a creşte producţia uzinei şi că pentru aceasta compania oferă deja salarii mai mari decît salariul mediu din ţară. “Am avut deja în acest an o creştere a salariului de 24%. Trebuie să oferim salarii mai mari, altfel pleacă. La unele secţii avem deja salarii europene, cum este la sudorii în argon. Dacă în UE au salarii de 2.000 de euro, şi la noi au salarii de 2.000 de euro pentru că fiind foarte puţini, pleacă foarte uşor în Norvegia sau în alte părţi” a mai spus Marin Măciucă. Acţionarul majoritar al Vulcan este Grupul Energetic Tender, cu o participaţie de 71,06%, în vreme ce restul capitalului este distribuit între diversi investitori, compania fiind listată pe Rasdaq.