Cu ocaziunea prezenţei ASR Principele Carol la Berlin, ministrul României şi dna Beldiman au dat o serată în onoarea Alteţei Sale Regale, la care au fost invitate vreo 150 de persoane din societatea Curţii şi din Corpul Diplomatic. Între persoanele prezente s-au observat: Principele şi Principesa Wilhelm de Wied, întorşi de curând din România; Principele Carol de Bentheim, nepotul M.S. Reginei; marele amiral von Tirpitz, ministrul marinei, împreună cu dna; feldmareşalul von der Goltz; dna Cambon, soţia ambasadorului Franţei, cu domnişoara, ambasadorul fiind absent din Berlin; dra von Bethmann-Hollweg, fiica cancelarului imperiului, cu mătuşa sa, dra von Pfuell; ministrul Bulgariei, îmoreună cu dna şi dra Ghesow; ministrul Axoniei împreună cu baroneasa von Salza-Lichtenau şi dra; fostul ministru generalul von Podbielski cu dna şi doi fii; viceamiralul von Grupow, din ministerul marinei, cu dna şi dra; generalul von Schubert cu dna şi dra; introductorul ambasadorilor şi dna von Roeder; generalul Perticari; comandantul reg. I de artilerie al gardei, împreună cu baroana von Rotsmann şi dra; comandantul reg. 2 de dragoni al gardei şi baroana Zelitz; locot.-colonel von Mutius, adjutant al împăratului, şi care fusese detaşat pe lângă persoana Alteţei Sale Regale; mai mulţi membri din corpul diplomatic cu soţiile lor; personalul legaţiunii etc. Ofiţerii români aflaţi la studii sau în misiune în Berlin au fost prezentaţi cu această ocazie Alteţei Sale Regale. Un supeu la mese mici a fost servit în urmă.
Vânătoare la urşi
Dl N. Filipescu, ministru de Domenii, a organizat o vânătoare cu bătaie pentru urşi, mistreţi, lupi şi vulpi în pădurea Soveja, judeţul Putna. La această vânătoare au participat Prinţul Fuerstenberg, ministrul Austro-Ungariei, d. Schebeko, ministrul Rusiei, d. Wiedenburch, ministrul Olandei, baronul Bornemisa, consul general al Austro-Ungariei, loc. col. Hranilovici, ataşat militar austro-ungar, d. Alex. Darvari, d. Gr. Niculescu, d. locot. Luttier, d. Alex. Ghica, d. maor G. Cantacuzino, d. maior Bronzard şi cav. Dombrowski.
Părerea unui oenolog despre Spumosul Regal Roşu
Se ştie că Oenologia este ştiinţa vinului. În Franţa, Italia, Germania, ca şi la noi în România, se fac tot felul de amestecuri de vinuri (coupages des vins), unora să li se formeze buchetul, altora să-şi capete tăria, culoarea tec. Cassa S.G. Şerbănescu din Bucureşti, pe lângă vinul Spumos Regal Alb, îndeajuns apreciat, a pus în consumaţiune şi vinul Spumos Regal Roşu, care nu este decât un fericit amestec dn cele mai superioare vinuri negre din proprietăţile de viţă: Pinot Noir, Bourgogne, Bordeaux şi Cabernet Sauvignon, varietăţi ce se cultivă în viile sale proprii cu un deosebit succes. Se ştie totodată că Spumosul Regal Roşu este un desert delicios şi din punctul de vedere higienic, un puternic întăritor al stomacului.
Din “Universul”, 7 martie 1913; texte selectate de Magda Cristina Ursache