Preşedintele PIN, Lavinia Şandru, împlineşte astăzi 35 de ani. Jurnalul Naţional îi urează „La mulţi ani!”.
„În primul rând vă mulţumesc că v-aţi gândit la mine în preajma zilei mele de naştere şi vă doresc să depăşiţi cu bine perioada de criză, pentru că vă citesc cu drag în fiecare zi!
Trebuie să recunosc că am avut o perioadă destul de încărcată. Chiar ieri am avut un examen, care n-a fost deloc uşor. Îmi dau doctoratul în ştiinţe politice, iar teza mea se va numi «Deficitul de democraţie la nivelul Uniunii Europene». În ceea ce priveşte restul proiectelor, pot să spun că sunt multe, ar spune unii că sunt chiar foarte multe: o mulţime de evenimente ecologiste, câteva piese de teatru, un film, un festival, iar în rest politică.
Sunt un om care a încercat şi încearcă să facă mult bine în jurul lui. Nu toată lumea vede binele cu ochi buni şi mai ales nu sunt văzuţi cu ochi buni cei care vor să facă bine, dar aceasta e menirea mea în viaţă şi nu voi abdica niciodată de la principiile în care cred. M-am ales cu mulţi duşmani, dar am şi foarte mulţi prieteni. De asta am şi intrat în politică. Pentru ca să-i ajut pe ceilalţi. Ca să-mi ajut semenii.
Dacă mi-ar fi păsat doar de mine şi de familia mea, aş fi făcut afaceri şi atât, aş fi urmărit ceea ce în literatura de specialitate se numeşte interes privat. Oamenii politici trebuie să caute să slujească interesul public, nu interesul privat. Sunt mulţi colegi de-ai mei care fac asta, dar nu destui.
Am învăţat că în viaţă nu poţi face nimic de unul singur. Trebuie să te bazezi întotdeauna pe o echipă puternică şi să ai încredere în partenerii tăi. Când încrederea dispare, sau părăseşti echipa, sau eşti pierdut.
Cea mai mare realizare a mea e Sara, o păpuşică de 3 ani şi 2 luni, care mă face să mă simt cu adevărat împlinită, dar şi de două ori mai responsabilă în ceea ce fac, pentru că nu mi-e tot una în ce Românie va ajunge să trăiască atunci când va fi mare. Dacă este să vorbim despre profesie, mă bucur enorm că reuşesc să promovez «Legea mamelor» sau cum au numit-o unii, «Legea Şandru». Le mulţumesc celor care m-au sprijinit, fie că au fost din presă, fie ca au fost colege şi colegi parlamentari. Chiar trustul vostru m-a sprijinit, pentru că la un moment dat a fost nevoie să punem presiune pe Parlament, iar domnul Dan Voiculescu a acceptat chiar să fie coiniţiator al legii.
În ceea ce priveşte dezamăgirile, cel mai rău îmi pare că n-am reuşit să aducem la Cotroceni pe altcineva în locul lui Traian Băsescu. Mircea Geoană ar fi fost un preşedinte mult mai bun, iar soţia lui ar fi fost o primă doamnă cu care noi, româncele, în sfârşit, ne-am fi putut mândri. Din păcate, va trebui să mai aşteptăm. Sper că nu prea mult timp. Ceva, ceva, tot va trebui să se întâmple.
Privind în urmă şi înainte... Văd o Românie în care anormalul a devenit normal, o Românie în care elevii, profesorii, bolnavii, jurnaliştii, pensionarii, mamele sunt o povară pentru Guvern. Văd o Românie în care interlopii fac egea, iar fratele şefului statului le botează copiii. Văd o Românie în care eu şi cei asemeni mie, care nu vrem să ne lăsăm călcaţi în picioare şi nici nu vrem să ne vedem semenii umiliţi în fiecare zi, avem o luptă foarte grea de dus. La finalul luptei vom fi «sau pe scut sau sub scut», pentru că nu există cale de mijloc.
Când se apropie ziua mea de naştere mi se face dor de copilărie şi de bunici. Ştiu că, de-acolo de sus, mă privesc şi sunt mândri de ceea ce fac. Sper că sunt aşa cum şi-ar fi dorit ei să fiu. Îmi vin şi-acum în minte vorbele bunicului: «Dacă i se face cuiva o nedreptate trebuie să-l aperi, pentru că altfel înseamnă că eşti o laşă şi nimeni nu-i iubeşte pe laşi!»."
Citește pe Antena3.ro