Unde mergi de Ziua Națională Constantin Brâncuși
„Omagiu lui Brâncuși”. Intrarea în Palatul Cesianu-Racoviță este transformată pentru câteva zile într-o temă brancușiană - și universal omenească - Poarta Sărutului. O Poartă a Sărutului deopotrivă a lui Brâncuși, cu caracter omagial, și a românilor care sunt încurajați să o viziteze și să lase un mesaj scris cu răspunsul la întrebarea „Ce însemnă Brâncuși pentru voi?”, imortalizând momentul cu o poză care va marca ziua de 19 februarie.
Organizator: Casa de Licitații A10 by Artmark
Durată: 17 - 21 februarie 2021
„Mirrors of Brâncuși”. Expoziția multimedia surprinde esența sculptorului român printr-o serie de instalații și experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși. Proiectul-oglindă dispune de o scenografie amplă, în care vizitatorul va putea experimenta cum e să fii parte dintr-o operă a lui Brâncuși, se va reflecta într-o interpretare a unui modul în mărime naturală al Coloanei fără Sfârșit și se va bucura de un scurt film dedicat vieții inventatorului sculpturii moderne.
Organizator: Muzeul Național al Țăranului Român
Durată: 10 - 24 februarie 2021
„Infinite Connections - he[ART]beat”. Expoziția reunește obiecte de artă ale artiștilor contemporani, între care Felix Aftene sau Obie Platon, cu scopul de a conecta vizitatorii la ceea ce înseamnă arta contemporană, creația și viața artistului geniu al secolului XX, Constantin Brâncuși.
Organizator: Qreator și Walk Art Street
Durată: 19 - 26 februarie 2021
„Luna sculptorilor români”. 40 de lucrări de sculptură și, în premieră, o scrisoare scrisă și semnată olograf de către marele sculptor Constantin Brâncuși, alături de un concert omagial și o proiecție a documentarului „Constantin Brâncuși – coloana sau lecția despre infinit” sunt evenimentele care marchează, la Iași, Ziua Națională Constantin Brâncuși.
Organizator: Ateneul Național Iași
Durată: 19 februarie - 14 martie 2021
„Colocviile Brâncuși”. Expoziție de sculptură mică „Brâncuși, contemporanul meu”, expoziția de carte Brâncuși, Rememorare „Brâncuși și Maria Tănase”, lansarea filmului „Omagiu lui Brâncuși, pe Calea Eroilor”, expoziția națională de desene în creion și cărbune: „Întâlnire cu Brâncuși”, în Parcul „Coloanei fără Sfârșit” – sunt câteva dintre evenimentele care marchează Ziua Națională Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu.
Organizator: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu
Durată: 18 - 20 februarie 2021
„Ziua Brâncuși”. Vizite ghidate în Sala Brâncuși de la orele 14:00, 16:00 și 19:30, iar la ora 19:00 va avea loc o proiecție holografică în curtea Muzeului Național de Artă al României cu scopul de a face cunoscută opera sculptorului Constantin Brâncuși, dar și latura umană a artistului care a iubit atât de mult viaţa.
Organizator: Muzeul Național de Artă al României
Durată: 19 februarie 2021

Ştiri din .ro
„Mistreţul orb şi alte prevestiri”. O colecţie de poveşti fascinante, de Nicolae Dan Fruntelată. De mâine, cu Jurnalul. „Doar cultura ne poate vaccina împotriva tuturor pandemiilor din lumea asta”

Serialul dramă Pe viață (For Life), din 12 aprilie, la AXN. Drumul de la o condamnare pe viață la o carieră în avocatură

BAFTA 2021: road-trip-ul american Nomadland triumfă

Kunsthalle Bega anunță deschiderea sezonului expozițional cu solo showul Laurian Popa - Soft Objects

Actorul platit cu 1,7 milioane dolari/episod, în serial la TVR1
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”
