x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Viitorul artei contemporane, aici

Viitorul artei contemporane, aici

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Feb 2021   •   11:43
Viitorul artei contemporane, aici
Sursa foto: Îmblânzitorul de păsări [2020], Felix Aftene (n. 1972, Vaslui)

Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană, inclusiv o selecție din colecția de artă suprarealistă a dr. Caleiras, la Galeria A10 by Artmark

 

Brâncuși, Ghenie, Brauner, Cădere - cei mai râvniți artiști români la nivel internațional, acum, mai aproape de tine. Descoperă opere monumentale care au căpatat dimensiune mondială de-a lungul timpului. Totodată, ai acces la o selecție deosebită de opere ce reflectă actualele tendințe și care acoperă o paletă largă a mişcărilor artistice postbelice şi contemporane, semnate de Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Piliuță, Aftene sau Fikl.

 

Licitația va avea loc joi, 18 februarie 2021, de la ora 18:30.

 

 

Licitații curente

 

Plimbare plăcută. René Magritte (1898, Lessines, Hainaut, Belgia - 1967, Bruxelles)

 

O mare pasiune - Licitația de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean

 

Cei mai renumiți pictori ai lumii - Picasso, Dali, Monet, Magritte, Matisse, Klimt, Chagall, Modigliani, alături de Basquiat, Warhol, Lichtenstein sau Braque se reunesc cu piese de artă grafică simbolice într-o licitație unică, ce impresionează prin ineditul imaginii. Selecția de grafică, atât de importantă pentru vizualul modern, poartă și semnele apartenenței la o colecție importantă care a integrat exemplar posteritatea marilor artiști și operele acestora.

 

Licitația include și o secțiune caritabilă - două loturi de artă grafică vor veni în sprijinul strângerii de fonduri necesare renovării spațiilor expoziției permanente din cadrul Muzeului de Artă Brașov, iar veniturile colectate în urma vânzării ediției de lux a cărții „Pământul Făgăduinței”, de Barack Obama, cu semnătura olografă a autorului, vor susține educația timpurie a copiilor din România prin programul „Citește-mi 100 de povești”. Fericitul adjudecatar al ediției de lux va primi în dar, din partea celebrului actor de la Hollywood, Ethan Hawke, ultima sa carte – „A Bright Ray of Darkness” cu semnătura olografă a acestuia. Gestul reprezintă un semn de mulțumire din partea actorului pentru actul nobil. Loturile sunt marcate cu ❤.

 

Licitația a fost deschisă marți, 2 februarie 2021.

 

 

 

Rezultate ale licitațiilor deschise la începutul anului

 

Crizanteme. Petre Bulgăraş (1884, Bârlad - 1939, Iaşi)

 

 

O colecție de suflet. Licitația patrimoniului unei familii de colecționari (partea I)

 

Galeria A10 by Artmark continuă tradiția și a deschis noul an sub egida Hanul cu Tei 1833, cu o selecție deosebită de opere de artă românească din patrimoniul unei reputate familii de colecționari. A10 by Artmark oferă suport logistic punerii în vânzare la un preț unitar de doar 100 de euro opere ale maeștrilor români - Pallady, Câlția, Piliuță, Pacea sau Ilfoveanu, dar și lucrări de grafică din repertoriul European, semnate de Dali, Picasso sau Chagall

 

Licitația a fost deschisă marți, 26 ianuarie 2021 și a însumat un total de 188.950 €, având o rată de adjudecare de 98.97%.

 

 

Pașoptist. Dumitru D. Brăescu (1886, Hinteşti, Galaţi - 1947, Bucureşti)

 

 

O colecție de suflet. Licitația patrimoniului unei familii de colecționari (partea a II-a)

 

Licitația a fost deschisă joi, 28 ianuarie 2021 și a adunat un total de 173.825 €, având o rată de adjudecare de 98.98%.

 

×