Viitorul artei contemporane, aici
Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană, inclusiv o selecție din colecția de artă suprarealistă a dr. Caleiras, la Galeria A10 by Artmark
Brâncuși, Ghenie, Brauner, Cădere - cei mai râvniți artiști români la nivel internațional, acum, mai aproape de tine. Descoperă opere monumentale care au căpatat dimensiune mondială de-a lungul timpului. Totodată, ai acces la o selecție deosebită de opere ce reflectă actualele tendințe și care acoperă o paletă largă a mişcărilor artistice postbelice şi contemporane, semnate de Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Piliuță, Aftene sau Fikl.
Licitația va avea loc joi, 18 februarie 2021, de la ora 18:30.
Licitații curente
Plimbare plăcută. René Magritte (1898, Lessines, Hainaut, Belgia - 1967, Bruxelles)
O mare pasiune - Licitația de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean
Cei mai renumiți pictori ai lumii - Picasso, Dali, Monet, Magritte, Matisse, Klimt, Chagall, Modigliani, alături de Basquiat, Warhol, Lichtenstein sau Braque se reunesc cu piese de artă grafică simbolice într-o licitație unică, ce impresionează prin ineditul imaginii. Selecția de grafică, atât de importantă pentru vizualul modern, poartă și semnele apartenenței la o colecție importantă care a integrat exemplar posteritatea marilor artiști și operele acestora.
Licitația include și o secțiune caritabilă - două loturi de artă grafică vor veni în sprijinul strângerii de fonduri necesare renovării spațiilor expoziției permanente din cadrul Muzeului de Artă Brașov, iar veniturile colectate în urma vânzării ediției de lux a cărții „Pământul Făgăduinței”, de Barack Obama, cu semnătura olografă a autorului, vor susține educația timpurie a copiilor din România prin programul „Citește-mi 100 de povești”. Fericitul adjudecatar al ediției de lux va primi în dar, din partea celebrului actor de la Hollywood, Ethan Hawke, ultima sa carte – „A Bright Ray of Darkness” cu semnătura olografă a acestuia. Gestul reprezintă un semn de mulțumire din partea actorului pentru actul nobil. Loturile sunt marcate cu ❤.
Licitația a fost deschisă marți, 2 februarie 2021.
Rezultate ale licitațiilor deschise la începutul anului
Crizanteme. Petre Bulgăraş (1884, Bârlad - 1939, Iaşi)
O colecție de suflet. Licitația patrimoniului unei familii de colecționari (partea I)
Galeria A10 by Artmark continuă tradiția și a deschis noul an sub egida Hanul cu Tei 1833, cu o selecție deosebită de opere de artă românească din patrimoniul unei reputate familii de colecționari. A10 by Artmark oferă suport logistic punerii în vânzare la un preț unitar de doar 100 de euro opere ale maeștrilor români - Pallady, Câlția, Piliuță, Pacea sau Ilfoveanu, dar și lucrări de grafică din repertoriul European, semnate de Dali, Picasso sau Chagall.
Licitația a fost deschisă marți, 26 ianuarie 2021 și a însumat un total de 188.950 €, având o rată de adjudecare de 98.97%.
Pașoptist. Dumitru D. Brăescu (1886, Hinteşti, Galaţi - 1947, Bucureşti)
O colecție de suflet. Licitația patrimoniului unei familii de colecționari (partea a II-a)
Licitația a fost deschisă joi, 28 ianuarie 2021 și a adunat un total de 173.825 €, având o rată de adjudecare de 98.98%.

Ştiri din .ro
Experimentul DAU. Natasha, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, lansat în premieră pe TIFF Unlimited

Artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII reprezintă România la Competiția Internațională GOLDEN DANCE

Romanian Classics in English: Serie de evenimente sincretice dedicate lui Liviu Rebreanu (literatură, teatru, film și muzică) la ICR Londra
„LIBERTY”, unul dintre cele mai recente proiecte europene TNRS, aduce noi oportunități pentru tinerii artiști

Experiment fotografic, pictură live și performance Poetrip în luna aprilie la galeria Celula de Artă din București

Competiția One World Romania 14

Ediție aniversară a Zilelor Filmului Românesc, cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență a ICR Stockholm

Italia o citește pe Doina Ruști. „Omulețul roșu”, reeditat la Roma după 10 ani de la succesul primei traduceri

Gheorghe Săsărman - 80. Lansare de carte: „Alfabetul distopiilor”

În culise, la ODEON. Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Program integral Ceaikovski, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Premieră la TVR1: serialul polițist BLOCHIN: LA GRANIŢA LEGII

Stagiune online, în programul Operei Naționale București din luna aprilie
Când muzica clasică întâlneşte jazz-ul, la Casa Artelor Dinu Lipatti

LONDRA. „Romanian Classics in English”, serie de evenimente dedicate lui Liviu Rebreanu odată cu traducerea romanului Ciuleandra
