x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Anul 2021 la Curtea Veche Publishing: un mesaj pentru lectură

Anul 2021 la Curtea Veche Publishing: un mesaj pentru lectură

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Ian 2022   •   17:41
Anul 2021 la Curtea Veche Publishing: un mesaj pentru lectură

Pentru Curtea Veche Publishing, 2021 a însemnat un an cu un puternic mesaj de întoarcere la lectură și educație. Fiecare dintre titlurile publicate, de la noutăți care s-au impus puternic pe piață, până la ediții de colecție ale bestsellerurilor care au consacrat editura în cei 23 de ani de existență, fiecare dintre campaniile realizate au fost și sunt toate argumente pentru întoarcerea la citit într-o perioadă deloc ușoară.

În cele mai dificile momente, ne întoarcem la cărți. Surse de înțelepciune, de relaxare, de sănătate, arme împotriva dezinformării. Anul acesta, editura a promovat antrenamentul minții prin lectură, posibil la orice vârstă și necesar mai ales într-o pandemie. #SummerBrain, #CarteaPerfectă care există pentru fiecare, Maratonul anti-dezinformare/pro-vaccinare „Book-a-vax” (prima campanie de brand din România de susținere a vaccinării ca decizie informată corect) au atras atenția asupra importanței cititului și a susținerii culturii, a cărților, a educației.

Cartea anului la Curtea Veche Publishing este fără îndoială volumul renumitului medic Gabor Maté, „Când corpul spune nu”, al cărei prim tiraj a reușit performanța de a se epuiza încă din perioada de precomandă, înainte ca volumul să vină din tipar. Cartea este un studiu aprofundat, revelator, plin de informații utile despre stres și influența lui asupra sănătății noastre psihice și fizice.

Printre cele mai căutate noutăți s-au numărat cartea pentru copii „Țup în lumea nouă” de Alex Donovici – parte din prima serie de cărți pentru copii din România tradusă sau în curs de traducere în 7 limbi, cartea de educație financiară „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie, „Astăzi, aici, acum” - noua carte biografică a Mirelei Retegan, „Pădurea” de Marian Godină, „Îmblânzirea anxietății” de Judson Brewer (cunoscut ca Dr. Jud), cea mai recentă carte a bloggerului Radu F. Constantinescu - „69. Q&A” și multe altele.

În anul ce tocmai se încheie, editura și-a consolidat portofoliul cu ediții de colecție ale celor mai populare titluri: „Secretele succesului” de Dale Carnegie; „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle; „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman; „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman; „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki; „De la idee la bani” de Napoleon Hill; „Copilul invizibil” de Gáspár György.

Proiecte pentru 2022

Pentru 2022, Curtea Veche Publishing are în pregătire multe titluri care vor trezi cu siguranță interestul cititorilor, printre care:

  • „Fantome” (“Ghosts”) – noua carte semnată de Dolly Alderton, aflată în top 10 Sunday Times Bestseller, plină de umor, înțelepciune, delicatețe și autenticitate.
  • „O minte liberă” de Steven C. Hayes - o carte esențială de la inițiatorul terapiei bazată pe acceptare și asumare („Acceptance and Commitment Therapy” - ACT) care ne propune soluții pe cât de neobișnuite, pe atât de simple, prin care vom învăța să acționăm în acord cu adevăratele noastre idealuri.
  • „Evoluția sinelui” de Mihaly Csikszentmihalyi - o lucrare clasică despre cum moștenirea genetică și culturală din istoria evoluției omenirii, corect direcționată, poate conduce la un echilibru colectiv și, implicit, la o evoluție pozitivă a sinelui, pentru o mai bună societate a viitorului.
  • „Calea către independența ta financiară” - aflată pe primul loc în lista New York Times Bestselling Authors și scrisă de Peter Mallouk (numit cel mai bun consultant financiar independent din SUA timp de trei ani consecutivi, de către publicația Barron’s) și Tony Robbins (renumitul strateg de business și speaker motivațional).

 

Mai jos găsiți topurile celor mai îndrăgite titluri de la Curtea Veche Publishing în 2021.

Top 10 cele mai vândute titluri în 2021:

 

1. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

2. „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

3. „Când corpul spune nu” de Gabor Maté

4. „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

5. „Secretele succesului” de Dale Carnegie

6. „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle

7. „Antrenează-ți creierul!” de Joe Dispenza

8. „Atitudinea este totul” de Jeff Keller

9. „Curajul de a fi vulnerabil” de Brené Brown

10. „De la idee la bani” de Napoleon Hill

 

Top 10 noutăți în 2021:

 

1. „Când corpul spune nu” de Gabor Maté

2. „Țup în lumea nouă” de Alex Donovici, cu ilustrații de Stela Damaschin-Popa

3. „Astăzi, aici, acum” de Mirela Retegan

4. „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie

5. „Pădurea” de Marian Godină

6. „Îmblânzirea anxietății” de Judson Brewer

7. „69. Q&A” de Radu F. Constantinescu

8. „Manualul limbajului trupului” de Allan și Barbara Pease

9. „De neîmblânzit” de Glennon Doyle

10. „Biblia vaginului” de Dr. Jen Gunter

 

Top 10 autori străini:

 

1. Robert T. Kiyosaki

2. Gary Chapman

3. Daniel Goleman

4. Eckhart Tolle

5. Dale Carnegie

6. Gabor Maté

7. Joe Dispenza

8. Napoleon Hill

9. Brian Tracy

10. Brené Brown

 

 

 

Top 10 autori români:

 

1. Alex Donovici

2. Cristina Donovici

3. Ramona și Radu F. Constantinescu

4. Mihaela Bilic

5. Geanina Staicu-Avram

6. Gáspár György

7. Mirela Retegan

8. Adrian Cioroianu

9. Adrian Asoltanie

10. Irina Forgaciu

 

 

 

×