x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Charles Stross şi noul val britanic

Charles Stross şi noul val britanic

09 Aug 2009   •   00:00
Charles Stross şi noul val britanic
5114-98767-spatiul_singularitatii_cmyk.jpgStross este considerat ca făcând parte din noul val de scriitori britanici de SF specializaţi în hard science fic­tion şi space opera. Născut în Leeds, Marea Brita­nie, a studiat la Londra şi Bradford, obţinând diplome universitare în informatică şi farmacie. Strosse se poate lăuda că a publicat în jur de 16 romane, a câş­­tigat un Premiu Hugo, a fost nominalizat de 12 ori ca­re includ şi romanele de faţă, şi a fost tradus în 12 limbi.

SPAŢIUL SINGULARITĂŢII
Într-un viitor apropiat, viaţa aşa cum o ştim noi s-a schimbat. Călătoria la viteze superluminice s-a per­fec­ţionat şi s-a născut Eschatonul, o inteligenţă artifi­cia­lă supraumană, care s-a ocupat de strămutarea oa­­menilor pe planete şi în galaxii îndepărtate, pentru nişte motive numai de el ştiute. 400 de ani mai târ­ziu, coloniile îndepărtate - împrăştiate pe o distanţă de 3.000 de ani şi 1.000 de parseci de spaţiu - încep să îşi redescopere originile. Noua Republică este o astfel de colonie. A trăit timp de secole într-o izolare autoimpusă, respingând totul în afara tehnologiei elemen­tare. Acum, 5114-98766-rasaritdefier_cmyk.jpgaflându-se în faţa unui atac informaţional de­vastator, se vede nevoită să ceară ajutorul Pământului. Tot pe-atunci sunt puşi faţă-n faţă doi agenţi sub acoperire - Martin Springfield, agent al Eschatonului, şi Rachel Mansour, agent al Camerei Negre - pe umerii cărora cade responsabilitatea de a salva ziua.

RĂSĂRIT DE FIER
Volumul vine nu ca o simplă continuare, nu ca un add-on - este cunoscută problema din industria cine­matografică, spre exemplu, a continuărilor care lasă de dorit -, ci drept un roman de sine stătător, în toată pu­te­rea cuvântului.

×
Subiecte în articol: carte