x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Scriitorii româno-americani Adrian Sângeorzan și William Maz și-au lansat cele mai recente volume la ICR New York

Scriitorii româno-americani Adrian Sângeorzan și William Maz și-au lansat cele mai recente volume la ICR New York

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Iul 2023   •   17:30
Scriitorii româno-americani Adrian Sângeorzan și William Maz și-au lansat cele mai recente volume la ICR New York

ICR New York a organizat, pe 23 iunie 2023, un eveniment literar care i-a avut ca protagoniști pe scriitorii româno-americani Adrian Sângeorzan și William Maz.

Cu ocazia acestui eveniment, cei doi autori și-au lansat cele mai recente cărți publicate în spațiul american în ultimele luni: Vitaly: A Ukrainian-Russian American Story, semnată de Adrian Sângeorzan (New Meridian, 2023) și The Bucharest Legacy. The Rise of the Oligarchs, semnată de scriitorul William Maz (Oceanview Publishing, 2023).

În cadrul evenimentului, a avut loc o discuție literară care s-a concentrat, printre altele, pe tema și subiectul celor două romane, dar și pe complexitățile identității româno-americane a celor doi scriitori, trecerea de la medicină la literatură și împlinirea vocației literare după o carieră de succes în alt domeniu.

Adrian SÂNGEORZAN este medic specialist în obstetrică și ginecologie, autorul volumelor de poezie în ediție bilingvă româno-engleză: Pe viu, Tatuaje pe marmură, Anatomia lunii, Voci pe muchie de cuțit, Ținere de minte, Geografia lucrurilor. A publicat colecții de eseuri și povestiri, printre care Între două lumipovestirile unui doctor de femei, Bătaia pe umăr, Judecata (împreună cu Carmen Firan) și Drumuri. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Bibliotecii Internaționale a Poeților din SUA. Fragmente din scrierile sale au fost traduse în antologii apărute în Europa și America.

William MAZ s-a născut în București și a emigrat în SUA încă din copilărie. Este absolvent al Universității Harvard, al Școlii de Medicină Mount Sinai și al rezidențiatului Yale. În anii de liceu și de licență, și-a dezvoltat o pasiune pentru scris. A participat la cursuri de scriere creativă la Harvard, New School, iar apoi a continuat specializarea în acest domeniu la The Writer’s Studio din New York, în prezent dedicându-se în totalitate scrisului. Este autorul The Bucharest Dossier, continuat cu The Bucharest Legacy. The Rise of the Oligarchs, apărut în iunie 2023.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Sângeorzan William Maz