Numele său real era Iosif Visarionovici Djugașvili. Pentru că i s-a părut că acest nume nu era destul de impunător, el și-a luat porecla de „Stalin”, care în traducere înseamnă „Omul de Oțel”.
Nu a avut nicio legătură cu numele celebrului personaj din benzile desenate americane, dar impunea teamă și autoritate. Ceea ce I s-a potrivit manusa in calitatea sa de conducator al imperiului bolsevic.
Stalin a fost mult timp dezamăgit de faptul că soldații sunt ineficienți și slabi pentru că simt durerea și trebuie hrăniți periodic. Astfel s-a gândit că utilizarea unor hibrizi, jumătate om, jumătate maimuță, ar putea fi unealta militară perfectă. Aceștia ar fi fost puternici, îngrijirea lor ar fi fost ieftină și nu trebuia să își facă probleme față de chestiuni ce țin de moralitate și consecințe.
Dincolo de reputația de familist convins pe care și-a creat-o cu ajutorul propagandei de stat, Stalin era departe de a fi ceea ce pretindea că e. Siberia era una dintre destinațiile sale favorite în scurtele sale escapade când dorea să se debaraseze de mașinăria politică sovietică. Într-una dintre acestea, se spune că Stalin a întâlnit o fetiță orfană, care deși părea mai matură, aceasta nu avea decât 13 ani.
Cu toate acestea, cei doi au început o aventură.............
Află mai mult despre viața neștiută a lui STALIN