Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Dragostea a fost dintotdeauna un subiect de interes pentru pasionații de lectură, iar marea provocare a scriitorilor a fost să se ridice deasupra clișeelor și să își surprindă cititorii cu povești inedite.
De-a lungul timpului, mulți autori și-au îndreptat atenția asupra acestui gen, însă nu sunt foarte mulți aceia care au reușit să se afirme la nivel internațional.
Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, trei scriitoare cunoscute pentru romanele de dragoste, înduioșătoare, pline de mister și captivante, pe care le-au scris de-a lungul unor cariere de succes:
1. Nora Roberts
Nora Roberts, cunoscută și sub pseudonimele J.D. Robb, Jill March și Sarah Hardesty, este una dintre cele mai cunoscute autoare de romane de dragoste. De-a lungul carierei a scris peste 220 de romane de dragoste, unele dintre ele fiind transformate în filme sau seriale de succes. A început să scrie în februarie 1979, când, din cauza viscolului, a fost blocată în casă cu cei doi copii ai săi. S-a îndrăgostit rapid de cuvinte și a fost încântată de ideea de a scrie, astfel că nu a durat mult până când a concretizat șase manuscrise. Le-a trimis unei edituri, însă au fost respinse. Primul roman, „Irish Thoroughbred“, l-a publicat în 1981 și în următorii trei ani a scris alte 23 de povești care au văzut lumina tiparului. Printre cele mai cunoscute romane scrise de Nora Roberts se numără „Aproape de paradis“, „Curajul de a iubi“, „Obsesia“, „Secrete și minciuni“ și „Dansează în ritmul inimii“, volume care se găsesc în portofoliul de carti editura Lira.
2. Sandra Brown
Sandra Brown este autoarea a 71 de bestselleruri New York Times. Scrie din 1981 și a publicat până acum peste 80 de romane de dragoste, care s-au vândut în peste 80 de milioane de exemplare în întreaga lume, fiind traduse în 34 de limbi. După patru dintre romanele ei - „French Silk“, „Smoke Screen“, „Ricochet“ și „White Hot“ - s-au realizat producții TV. De-a lungul timpului, a câștigat numeroase premii literare și a mers în turnee în întreaga lume. În limba română, au fost publicate multe dintre cărțile de dragoste scrise de Sandra Brown, printre care „Joc periculos“, „Pasiunea“, „Prizonierul iubirii“, „Dublura“ și „Fantomele trecutului“.
3. Danielle Steel
Autoarea americană Danielle Steel a scris peste 180 de romane de dragoste, o parte dintre ele fiind ecranizate. Prima carte, „Going Home“, a publicat-o în 1973 și nu a durat mult până ca publicul să fie captivat de scrierile ei. Prin romanele sale „Străinul“ (1983), „Caleidoscop“ (1987), „Zoya“ (1988), „Pasiuni“ (1991) și „Bucurie regăsită“ (1994), Danielle Steel s-a impus cu un stil propriu. În general, romanele sale sunt centrate în jurul unor femei puternice, care depășesc obstacolele pe care le întâmpină în căutarea iubirii și a împlinirii. Cărțile ei au fost publicate în 43 de limbi și s-au vândut în peste 650 de milioane de exemplare. Danielle Steel a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a avut cel puțin o carte pe lista bestsellerurilor New York Times timp de 390 de săptămâni consecutive.
Romanele de dragoste sunt printre preferatele cititorilor, de multe ori aceștia regăsindu-se în poveștile protagoniștilor. În plus, acest gen literar este căutat pentru că explorează diferite tipuri de iubire, astfel că poate deschide noi orizonturi de percepție cititorilor.
Sursă foto: PV productions/ Shutterstock

Ştiri din .ro
Bilete puse în vânzare online de joi pentru concertul simfonic condus de Gabriel Bebeșelea din 4 și 5 martie

Ce citeşte Barack Obama

Antrenamente pentru fericire
TOGETHER: despre importanța multidisciplinarității și a diversității @ROMANIAN DESIGN WEEK 2021

Cele mai cunoscute opere de artă care sărbătoresc dragostea

Cărți rupte din viață în noua serie Memoir a Editurii Trei

Spectacolul muzical Păcală și Tândală aduce în scenă lumea plină de umor a satului românesc

Întâlnire cu Alexander Hausvater în postura de scriitor la Teatrul Stela Popescu, pe 25 februarie
Special de Dragobete: „Să vorbesc cu tine”, o comedie plină de speranță despre iubire, cu Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu, pe scena Teatrelli

Jupiter’s Legacy/ Moștenirea lui Jupiter apare pe 7 mai 2021, exclusiv pe netflix
Alexandru Repan, o viață dedicată scenei

TEL AVIV. Publicul pasionat de film descoperă patrimoniul cinematografiei românești
Casa Artelor Dinu Lipatti redeschide Salonul de muzică în anul 2021
Jurnalul vă oferă o carte memorabilă: ”Iarba Vântului”, al doilea volum al "Trilogiei Ţărănești", de Dinu Săraru
„Adevărul”/ „La vérité”, noul film al regizorului Hirokazu Kore-Eda, cu Catherine Deneuve în rolul principal, are premiera în cinema pe 26 februarie
