Niciodata nu e prea tarziu sa inveti, mai ales in contextul noului tip de capitalism in care traim. Nu mai e suficient sa economisesti, sa-ti platesti datoriile si sa investesti intr-un portofoliu diversificat. Si daca scolile traditionale nu predau bazele finantelor personale, poti incepe singur sa-ti extinzi cunostintele, pentru a-ti schimba viitorul. Kiyosaki prezinta cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecarei persoane care doreste sa obtina independenta financiara: Cum sa faci mai multi bani – sa afli cat valorezi cu adevarat, cine iti sunt clientii si cum sa-ti conturezi viitorul financiar; Cum sa-ti protejezi banii – sa privesti taxele ca fiind inerente vietii, alaturi de tine la bine si la rau, caci 'nu conteaza cat castigi… ci cat iti ramane'; cum sa-ti aloci banii – sa inveti cum sa traiesti pe baza unui buget, deoarece nu e suficient sa vrei un trai bun; trebuie sa-l si planifici; cum sa ai profit prin efectul de levier – sa stii cum sa pui banii sa lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitate cruciala; cum sa fii mai informat in plan financiar – sa accelerezi procesul de imbogatire, pe masura ce asimilezi tot mai multe informatii.
Robert T. Kiyosaki, autorul cartii 'Tata bogat, tata sarac' – bestseller international si cartea de finante personale care a ocupat primul loc timp de 2 ani la rand in topul realizat de publicatia USA Today – este investitor, antreprenor si educator. Perspectivele lui asupra banilor si investitiilor depasesc cu mult intelepciunea conventionala specifica acestor domenii. Prin eforturile lui, a influentat zeci de milioane de oameni si le-a schimbat, efectiv, mentalitatea despre bani.
Semnale editoriale
Biblioteca noptii - Nemira. Plecand de la biblioteca din Alexandria, sortita pieirii, si ajungand pana la bibliotecile personale ale lui Charles Dickens, Aby Warburg ori Contele Dracula, 'Biblioteca noptii', o carte extrem de personala si in mod voit lipsita de rigurozitatea unei sistematizari, pune in lumina rolul hotarator pe care il au si trebuie sa il aiba in continuare bibliotecile in civilizatia noastra, ca muzee ale memoriei si experientei umane.
Invierea - Polirom. Este ultimul roman al lui Tolstoi, la care a lucrat cu intreruperi un deceniu intreg. Povestea este inspirata de un caz real din epoca. Pe cand isi face datoria ca jurat intr-un proces dificil, printul Nehliudov o recunoaste in prostituata acuzata de crima si jaf pe slujnica nevinovata de care se indragostise in adolescenta si pe care a sedus-o ceva mai tarziu. Atunci cand femeia devine victima unei erori judiciare stupide, Nehliudov nu-si mai poate urma traiul luxos si lipsit de griji si decide sa renunte la tot si s-o urmeze, pentru a o salva cu orice pret…
Automatul de sah - Rao. Emotionanta aventura istorica a unei legendare manevre mistificatoare! Cand consilierul curtii regale Wolfgang von Kempelen prezinta in 1770 curtii habsburgice automatul lui care juca sah, omul-masina este considerat cea mai mareata cucerire a secolului. Dar de fapt in interiorul masinii se ascunde un pitic – si acest creier omenesc se dovedeste in acelasi timp mortal si muritor. De la celula inchisorii din Venetia si pana la curtea imperiala de la Viena, de la palatele nobilimii din Pressburg si pana in ulitele cartierului evreiesc – un roman istoric pasionant, despre o legendara manevra mistificatoare.